Gemeente Langedijk


31 oktober 2007

Regio Noord-Kennemerland laat onderzoek uitvoeren naar woonwensen en woonbeleving

HOE WILT U WONEN?
De samenwerkende gemeenten en corporaties in de regio Noord-Kennemerland laten een onderzoek uitvoeren naar de woonwensen van de inwoners van de regio. Het onderzoek gaat over de huidige woonsituatie, mogelijke verhuisplannen en de woonwensen die daarbij horen. Met de resultaten kan het woningaanbod in de regio nog beter worden afgestemd op de behoeften van de bevolking, nu en in de toekomst. De gemeenten en corporaties gebruiken de uitkomsten om bijvoorbeeld de samenstelling van de woningbouw in de regio te bepalen, en om in bestaande wijken en dorpen maatregelen te nemen die bijdragen aan een prettige woonomgeving.

Een groot aantal willekeurig gekozen huishoudens en thuiswonende jongeren krijgt binnenkort een uitnodigingsbrief en vragenlijst in de bus. Het is ook mogelijk om de vragenlijst via internet in te vullen. In het onderzoek komen vragen over de huidige woonsituatie, mogelijke verhuisplannen en kenmerken van de gewenste woning en woonomgeving aan bod. Ook huishoudens die prima naar hun zin wonen en voorlopig niet van plan zijn te verhuizen, wordt gevraagd om de vragenlijst in te vullen. Immers ook mensen die in hun woning willen blijven wonen, hebben een mening over het wonen in hun wijk of dorp.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door adviesbureau Companen uit Arnhem. De resultaten van het onderzoek zullen het eerste kwartaal van 2008 beschikbaar zijn en bekend worden gemaakt.