Gemeente Schiedam


Oktober

Rekenkamercommissie zoekt nieuwe onderwerpen voor 2008

31 oktober 2007

De Rekenkamercommissie Schiedam-Vlaardingen is gestart met de voorbereidingen voor de opstelling van het nieuwe onderzoeksprogramma 2008.

Iedere inwoner van Vlaardingen of Schiedam kan onderwerpen voorstellen voor onderzoek door de Rekenkamercommissie. Als u wilt dat uw idee in aanmerking komt voor het onderzoeksprogramma 2008, zend dit dan voor 20 november naar de Rekenkamercommissie Schiedam-Vlaardingen.

de secretaris van de Rekenkamercommissie p/a Griffie Schiedam, postbus 1501, 3100 EA Schiedam, of via e-mail: j.pegtel@schiedam.nl.

Om tot een goede keuze te komen, beoordeelt de Rekenkamercommissie alle suggesties aan de hand van de volgende criteria:
* het onderzoek heeft een toegevoegde waarde: het levert informatie op waarover de gemeenteraad en het college nog niet beschikt;
* het onderwerp draagt risico's van ineffectiviteit of ondoelmatigheid in zich;

* het onderwerp is actueel en heeft een groot maatschappelijk en/of financieel belang.

* het onderwerp raakt direct of indirect het belang van de burger;
* het onderzoek moet zoveel mogelijk leiden tot concrete verbeteringen en/of het bevorderen van het lerend vermogen van de organisatie.

De Rekenkamercommissie verricht momenteel onderzoek naar het onderwijsachterstanden-beleid en de programmabegroting 2008 en het jaarverslag 2006 van de beide gemeenten en houdt een quick scan naar verkeersveiligheid rondom scholen.

Heeft u een onderwerp dat de Rekenkamercommissie volgens u zou moeten onderzoeken, geef dit dan aan haar door. Vermeld duidelijk wat u onderzocht wil hebben en waarom. De leden van de Rekenkamercommissie stellen uw ideeën op prijs. Uiteraard kunt u het gehele jaar door suggesties aan de Rekenkamercommissie doen. Deze ideeën worden dan op een zogenaamde groslijst geplaatst en bij het opstellen van een onderzoeksprogramma meegenomen in de afweging.

Na het verzamelen van onderwerpen kiest de Rekenkamercommissie welke onderwerpen ze in 2008 daadwerkelijk gaat onderzoeken. Deze worden waarschijnlijk aan het eind van dit jaar bekend gemaakt.

U kunt uw brief sturen aan: Rekenkamercommissie Schiedam-Vlaardingen, Postbus 1501, 3100 EA Schiedam. Of mail naar de secretaris: j.pegtel@schiedam.nl.