Politie Rotterdam Rijnmond




* VERDACHTEN ZAKKENROLLERIJ AANGEHOUDEN
ROTTERDAM CENTRUM - Politieagenten hebben dinsdagmiddag twee vrouwen aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van verschillende diefstallen op de markt. Een 49-jarige Rotterdamse deed aangifte van zakkenrollerij op de markt aan de Binnenrotte. Ze gaf aan dat twee rond half één haar tas openscheurde en daar goederen uithaalden. Op het moment dat ze dit door had, gingen de twee er vandoor. Hierop gingen de agenten met het gegeven signalement naar de betreffende markt.
Kort na aankomst konden twee vrouwen zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden worden. De twee, van 33 en 38 jaar oud, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de fouillering bleken ze verschillende goederen bij zich te hebben die afkomstig waren van diefstal. Hierop zijn ze ingesloten. De politie onderzoekt of ze in verband gebracht kunnen worden met andere diefstallen.


* SNELHEIDSCONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM - Politieagenten van district Centrum hebben dinsdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Op de 's Gravendijkwal werden tussen half elf en half twaalf negen bekeuringen geschreven. De hoogst gemeten snelheid was 86km/h waar 50 km/h toegestaan is.


* VROUW LICHTGEWOND NA AANRIJDING
SPIJKENISSE - Een 38-jarige vrouw is dinsdagochtend gewond geraakt na een aanrijding. Bij de aanrijding op de Groene Kruisweg net na de kruising met de Hartelweg botsten rond negen uur vier auto's door nog onbekende oorzaak op elkaar.
De inwoonster van Rozenburg die in de derde auto zat gaf aan dat ze last had van haar nek en knie. Hierop heeft de brandweer het dak van de auto gehaald. Ambulancepersoneel heeft haar in de ambulance gelegd en overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis.
Door de aanrijding was er olie op het wegdek beland. Na opruiming werd de weg weer vrijgegeven.
De technische ongevallen dienst van de politie doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.


* VERSCHILLENDE CONTAINERBRANDEN
SPIJKENISSE - Naar aanleiding van verschillende brandende containers aan de Baarsveen heeft de politie onderzoek ingesteld. Aan de Baarsveen zijn van maandag op dinsdag verschillende containers in de brand gestoken. Politieagenten van district de Eilanden hebben van drie bewoners een aangifte ontvangen. Aan de hand van verschillende tips en camerabeelden is het onderzoek ingesteld.
Heeft u informatie over zaak? Dan kunt u contact opnemen met de politie via nummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


* MEISJE AANGEHOUDEN NA MISHANDELING
SPIJKENISSE - Politieagenten van district de Eilanden hebben dinsdagmiddag een meisje aangehouden. Zij wordt verdacht van het mishandelen van een 35-jarige inwoonster van Hellevoetsluis tijdens een busrit rond negen uur 's morgens. Tijdens het instappen hadden de twee vrouwen onenigheid met elkaar. Op het moment dat de 15-jarige uit ging stappen bij de achterzijde van de nieuwe Den Oert sloeg ze het slachtoffer op haar hoofd en schopte haar een aantal maal. Na de melding heeft de politie direct onderzoek ingesteld. Rond drie uur kon de vijftienjarige Rotterdamse aangehouden worden op de Zinkseweg. Zij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.
De recherche heeft de zaak in verder onderzoek.


* TWEE KEER BEKEURD BINNEN DRIE DAGEN
ROTTERDAM - Politieagenten hebben een 26 jarige Rotterdammer zowel zondag als dinsdag bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Mocht de man nog een derde keer een auto besturen zonder rijbewijs, dan wordt zijn voertuig in beslag genomen.
De man viel dinsdagavond rond zeven uur op nadat hij langs surveillerende agenten op de Spiekmanstraat reed die hem twee dagen daarvoor bekeurd hadden voor het rijden zonder rijbewijs. Hierop heeft hij opnieuw een bekeuring gekregen. Een volgende keer moet hij zich voor de rechter verantwoorden.


* BROMFIETSCONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM - GROOT IJSSELMONDE - Politieagenten van district Feijenoord-Ridderster hebben dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Tussen één en drie werden in totaal zeven bekeuringen uitgeschreven aan de Emelissedijk. Onder andere het rijden zonder helm en overtreden van de maximaal toegestane snelheid leidde tot bekeuringen.


* WONINGINBRAAK; VERDACHTE AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politieagenten van district Feijenoord-Ridderster hebben dinsdagavond een jongen aangehouden. Naar aanleiding van een melding dat er verdachte personen in een achtertuin van een woning aan de Lede gingen de agenten rond elf uur ter plaatse. Hier aangekomen zagen ze vier personen staan, deze renden weg nadat zij de agenten zagen. Eén van de jongeren werd aangehouden. Na onderzoek bij de woning werden er braaksporen aangetroffen. Hierop is de 17-jarige Rotterdammer overgebracht naar het politie en ingesloten.
De politie doet verder onderzoek.


* VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een man aangehouden die in een supermarkt een vrouw had mishandeld. Dinsdagmorgen rond kwart over negen kregen een meisje en een jongen op straat ruzie. De onenigheid zette zich in een supermarkt aan de Streksingel voort, waarna de man de vrouw schopte. Een politieagent in vrije tijd en medewerkers van de supermarkt hielden de man aan. De 21-jarige Rotterdamse verdachte is overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. Het 14-jarige Rotterdamse slachtoffer is met een ambulance vervoerd naar het Erasmus MC ziekenhuis voor de behandeling van haar verwondingen.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een verkeerscontrole uitgevoerd ondermeer op de Bergweg en bij de Irenebrug. In totaal schreven de agenten 44 bekeuringen uit voor ondermeer: niet dragen van een gordel (9), negeren rood verkeerslicht (8), niet voeren fietsverlichting (11), gladde band (1), bromfiets op een fietspad (3), verkeerde belading (1), geen richting aangeven (1), niet direct kunnen tonen van een rijbewijs (1), rijbewijs voldoet niet aan de eisen (1), niet handsfree mobiel bellen tijden autorijden (1), verkeerd parkeren (6) en vervallen APK.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - De politie van het district Noord heeft dinsdag een ANPR-controle gehouden op de GK van Hogendorpweg samen met de Douane, Verkeersdienst en gemeente en rijksbelastingdienst. Het ANPR-voertuig controleerde een groot aantal voertuigen en dat leverde 120 hits op, het merendeel voor de belastingsdiensten. De Douane heeft bij de controle een waarschuwing gegeven in het kader van de BPM.
De gemeentebelasting heeft ruim 13.000 euro binnengehaald, een deel cash en een deel door beslagleggingen. De rijksbelastingen kende een flink aantal beslagleggingen ter waarde van ongeveer 6500 euro.
De politie heeft bekeuringen uitgeschreven voor de wet ID, geen geldig rijbewijs en rijden zonder verzekering. Daarnaast is een aantal openstaande boetes geïnd.


* VERKEERSCONTROLE
VLAARDINGEN - De politie heeft op de A20 een verkeerscontrole uitgevoerd. Dinsdagochtend tussen acht uur en half elf controleerden agenten 22 auto's, 24 auto's met aanhanger, 14 taxi's en 4 vrachtwagens met gevaarlijke stoffen. Het politiepersoneel constateerde ondermeer de volgende overtredingen: geen goede bevestiging aanhanger (5), geen goede verlichting (3), gladde band (1), niet direct het rijbewijs kunnen tonen (1), niet direct het kentekenbewijs kunnen tonen (4), geen juiste documenten voor een taxi (1) en geen gordel (2). Van de gecontroleerde voertuigen konden er 46 doorrijden omdat alles in orde was.


* POGING DIEFSTAL MOTOR
MAASSLUIS - De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor de poging diefstal van een motor aan de Vincent van Goghlaan. Maandagavond rond half elf kreeg de politie melding van een poging diefstal van een motor. Daar zouden enkele jongeren bezig zijn met een slijptol om een motor mee te kunnen nemen. Toen agenten ter plekke kwamen, waren de verdachten verdwenen. De politie onderzoekt de toedracht van de poging diefstal.


* DIVERSE OVERTREDINGEN IN VERKEER
ROTTERDAM-ZUID / HOOGVLIET - De politie heeft een autobestuurder bekeurd vanwege diverse overtredingen in het verkeer. De politie heeft dinsdagavond rond kwart over zeven een autobestuurder diverse overtredingen zien maken op de Groene Kruisweg. Ze zagen dat de man te hard reed en bovendien diverse malen door het rode verkeerslicht reed. Het politiepersoneel hield de man staande en legde de 33-jarige Duitser een boete van 250 euro op die hij onmiddellijk moest betalen.

* 5 INBREKERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft vijf mannen aangehouden die worden verdacht van inbraak.
Dinsdagavond rond kwart voor twaalf kreeg de politie melding van gestommel in een leegstaand pand aan de Bas Jungeriusstraat. Toen agenten de deur openden, troffen zij 5 Portugese mannen aan in de leeftijd van 13 t/m 28 jaar oud. Ze hielden de verdachten aan en brachten hen over naar een politiebureau, waar ze hen insloten voor later onderzoek. Het politiepersoneel nam een tas met een koevoet en een lamp in beslag.


* JONGENS GOOIEN NAAR AUTO'S
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Zuid hebben dinsdagavond twee jongens aangehouden. Zij worden verdacht van vandalisme.
Om even voor negen uur gooiden twee mannen op de Stormshoek voorwerpen naar auto's. Agenten troffen op de heuvel van de Stormshoek twee jongens aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Het tweetal, 15 en 17 jaar oud uit Rotterdam, had met eieren tegen geparkeerde auto's en ramen van woningen gegooid. Eén van de twee had ook nog een vlindermes bij zich. De ouders zijn geinformeerd en tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt en daarnaast krijgen ze een verwijzing naar bureau HALT.


* WATERMETERS GESTOLEN
ROTTERDAM - Uit een pand aan de Bas Jungeriusstraat zijn de afgelopen dagen een dertigtal watermeters gestolen. Dinsdag is er aangifte gedaan dat de meters uit het renovatiepand waren weggenomen. Aan de achterzijde was een ruit vernield van een deur die toegang gaf tot de woning. Een onderzoek wordt ingesteld.


* VERKEERSCONTROLE GEHOUDEN NA ONVEILIG RIJGEDRAG

ROTTERDAM - NIEUW CROOSWIJK - Weggebruikers die verkeersregels negeren veroorzaken jaarlijks veel onveilige verkeerssituaties en ergernissen. Naar aanleiding van verschillende klachten van en over weggebruikers rond de Veilingweg is er daar dinsdagochtend een verkeerscontrole gehouden met onherkenbare politievoertuigen. Tussen 7:00 en 14:00 werden in totaal 16 bekeuringen geschreven. Onder andere voor niet hands-free bellen, geen richting aangeven, bumperkleven en niet rechts rijden kregen automobilisten een bekeuring.


* HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD; EEN VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM ZEVENKAMP - Politieagenten van district Oost hebben dinsdagochtend een hennepkwekerij ontmanteld. Na een melding gingen ze ter plaatse. Rond elf uur kwamen ze aan bij de woning aan de VEV Vrieslandstraat. Hier troffen ze een werkende hennepkwekerij aan met ongeveer 80 bloeiende planten. De planten en materialen zijn vernietigd. Een 38-jarige Schiedammer is als verdachte aangehouden.


* JONGE WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM OOSTERFLANK - Politieagenten van district Oost hebben dinsdagmiddag twee jongens aangehouden. Het tweetal van 10 en 14 jaar oud was door beveiligers betrapt nadat ze goederen hadden gestolen bij een kledingzaak in het Alexandrium. De jonge inwoners van Gouda zijn overgebracht naar het politiebureau waar bleek dat ze ook gestolen goederen van een speelgoedwinkel bij zich hadden. Deze zijn teruggeven aan de betreffende winkels.
De 10-jarige heeft een STOP-verwijzing gekregen en de 14-jarige verdachte moet zich melden bij HALT.
De ouders van het tweetal zijn op de hoogte gebracht.


* OVERTREDERS BEKEURD
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft drie jongeren bekeurd die een joint aan het draaien waren. De politie heeft maandagavond extra gesurveilleerd op het metrostation Marconiplein. Daar zagen zij op wisselende tijdstippen die avond jongeren die een joint draaiden. De jongeren uit Rotterdam en Schiedam in de leeftijd van 19, 20 en 23 jaar zijn bekeurd voor het overtreden van de opiumwet.


* MAN BEKEURD NA GEVAARLIJK RIJGEDRAG
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een man bekeurd na gevaarlijk en agressief rijgedrag. Een politieagent in een onherkenbare auto reed op de Schiedamseweg toen hij een auto door het rode verkeerslicht zag rijden bij het Marconiplein. De automobilist veroorzaakte hier bijna een aanrijding door. De agent volgde de man die agressief rijgedrag vertoonde. De 22-jarige Rotterdammer kreeg op de Broersvest een bekeuring voor zijn rijgedrag.