Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 31-10-2007

Mooie vangst, na zoeking

NIJENSLEEK De politie heeft dinsdag zoeking gedaan in een woning aan de Hoofdweg. Bij deze zoeking is een hennepkwekerij aan het licht gekomen. In de kwekerij stonden bijna 500 planten. De 55-jarige bewoonster is aangehouden. Grof weg is de schatting dat men zon 60.000 euro aan de hennep heeft verdiend. Om de hennep te kunnen telen is illegaal stroom afgetapt. De planten en materialen zijn vernietigd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (07189189)

Extra controle op de Eenerstraat

NORG Deze week wordt gewerkt aan de weg. De Eenerstraat is daarom afgesloten. Met borden is een omleidingsroute aangegeven voor het doorgaand verkeer. Aanwonenden kunnen niet op andere wijze hun huis bereiken en mogen de gesloten verklaring negeren, zij hebben hierover een brief ontvangen. De politie concludeert dat ook anderen denken het gebod te mogen negeren en soms zelf gebruik te moeten maken van het fietspad als sluiproute. Hierdoor ontstaat een gevaarlijke situatie voor de fietsers. Het fietspad wordt veel gebruikt door schoolgaande kinderen. De politie controleert daarom regelmatig. Dinsdagmiddag zijn er in een uur tijd 12 automobilisten bekeurd om dat zij de regels overtraden. (07189821)

Politie controle

DRENTHE Dinsdag heeft de politie op verschillende plaatsen in Drenthe gesurveilleerd en gecontroleerd, daarbij was in Emmen extra aandacht voor de bromfietsers. Vijf bromfietsen zijn op de rollerbank getest. Slechts één was in orde. De bromfiets eigenaren hebben een bekeuring ontvangen voor te veel vermogen. Op de van Schaikweg ging een bestuurder op de bon die zonder helm reed.

In de gemeente Midden Drenthe is in verschillende dorpen uitgekeken naar fietsen zonder verlichting. Deze keer een pluim voor de weggebruikers, op een enkeling na was de fietsverlichting prima in orde.

In Weiteveen is de Dordseweg afgesloten, omdat weggebruikers de gesloten verklaring regelmatig negeren, en over het fietspad rijden, is daar dinsdagmiddag gecontroleerd. Elf personen hebben een bekeuring ontvangen. (07-190081)

Diefstal uit schuur
EMMEN Bij de politie is dinsdag aangifte gedaan van inbraak in een schuur. Op twee adressen in de Laan van het Kwekebos werden fietsen ontvreemd.

De politie stelt een onderzoek in. (07189936/190007)

Drank in het verkeer

DRENTHE Bestuurders die met een glaasje te veel op achter het stuur gaan, vormen altijd een gevaar in het verkeer. Door de drank wordt het vermogen van de bestuurder beïnvloed. Reden voor de politie om regelmatig te controleren op het rijden onder invloed. In Emmen is dinsdagavond een 55-jarige man door de politie aan de kant van de weg gezet. Agenten zagen de man slingerend rijden over de Arve. Controle gaf de agenten gelijk, de man zat met te veel drank op achter het stuur (775, ongeveer 1,8 promille). De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd. (07190166)

Voetganger aangereden

HOOGEVEEN De politie heeft assistentie verleend nadat een 83-jarige vrouw uit Hoogeveen onderste boven was gereden. Een 30-jarige automobilist uit Assen, reed achteruit op de Hoofdstraat en zag de vrouw over het hoofd. De vrouw is met klachten over haar schouder en arm naar het Bethesdaziekenhuis gebracht. (07189964)

Politie vraagt automobilist zicht te melden

MEPPEL De politie is op zoek naar een automobilist die woensdagmorgen rond halfnegen over de Molenstraat richting de Eendrachtstraat reed. Rond dat tijdstip heeft de bestuurder namelijk een voetganger die op de rijbaan stond aangereden. De voetganger stond achter een tractor met oplegger. De automobilist heeft dit kennelijk niet gemerkt. Hij of zij is in ieder geval niet gestopt maar is doorgereden. De auto waar het omgaat was groen/grijs van kleur en vermoedelijk gaat het om een Renault, type Megane of Espace. Bent u deze bestuurder, of heeft u informatie die kan helpen in deze zaak, neemt u contact op met de politie via 0900-8844. (07190249)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten tel. 0592 - 45 1280.