Gemeente Halderberge


Wijkactie Energie besparen in Centrum-Noord in Oudenbosch (30 oktober 2007)

De gemeente Halderberge start de wijkactie Energie besparen in Centrum-Noord in Oudenbosch. De actie loopt gedurende de maand november in samenwerking met Bernardus Wonen, basisschool de Schakel en de RMD West-Brabant. Tijdens de wijkactie worden woningeigenaren, huurders en kinderen van het basisonderwijs in deze wijk geïnformeerd over het nut van energie besparen en hoe zij dit kunnen doen.

Waarom een wijkactie?
De gemeente Halderberge heeft energiebesparing en duurzame energie hoog op de agenda staan. Het is zeer belangrijk om inwoners, zowel volwassenen als kinderen, te wijzen op de mogelijkheden om energie te besparen. Enerzijds is energie besparen goed voor het milieu, anderzijds is het ook nog eens goed voor de portemonnee.

Bernardus Wonen is in de wijk Centrum-Noord te Oudenbosch betrokken bij de renovatie van de wijk. Bij de renovatie en nieuwbouw wordt door de woningcorporatie sterk ingezet op energiebesparende maatregelen. Bernardus Wonen wil haar huurders hierover graag informeren.

Basisschool De Schakel onderschrijft het nut van energie besparen en vindt dat kinderen bewust met energie dienen om te gaan, omdat iedereen verantwoordelijk is voor het milieu. De hele school gaat aan de slag met een energieproject tijdens de lessen, waarbij de kinderen van groep 7 en 8 ook thuis opdrachten uitvoeren. Het scholenproject met begeleidende lesbrief is beschikbaar gesteld door de gemeente Halderberge.

flyer

Informatiemarkt op 15 november 2007
De gemeente Halderberge wil de bewoners van de wijk Centrum-Noord in Oudenbosch goed informeren over energie besparen in en om het huis. Om die reden is er donderdag 15 november 2007 van 15.15 tot 19.00 uur een informatiemarkt georganiseerd in de basisschool De Schakel in Oudenbosch. De gemeente geeft tijdens deze markt in samenwerking met energiespecialisten van de Regionale Milieudienst West-Brabant, Bernardus Wonen, BSI Verhuur, en Gijsbers energieadvisering antwoord op vragen over energiebesparing. Er staan kraampjes opgesteld waar de bezoekers tips en informatie krijgen over zuinig omgaan met energie en over energiebesparende maatregelen in huis. Tevens laten de kinderen van de basisschool De Schakel werkstukjes zien over energiebesparing.

Bespaarloket West-Brabant
tips over energie besparen in huis. Bezoekers kunnen zelfs een gratis advies op maat krijgen voor de eigen woning. De gemeente verschaft wekelijks informatie over de actie via de gemeentelijke website en de informatiepaginas in de Halderbergse Bode. Verder worden er flyers uitgezet met het programma van de informatiemarkt.

Mutatiedatum 31/10/2007