Gemeente Barneveld


Mercuriusweg doorgetrokken naar toekomstige bedrijventerrein Harselaar-Driehoek

De Mercuriusweg in Barneveld wordt in oostelijke richting doorgetrokken. Het college van burgemeester en wethouders is hiermee akkoord gegaan. De doortrekking van de Mercuriusweg is nodig om het toekomstige bedrijventerrein Harselaar-Driehoek te kunnen ontsluiten.

In 2005 heeft de gemeenteraad ingestemd met de herstructurering van de Baron van Nagellstraat. Ook is de raad akkoord gegaan met het aanleggen van een verbindingsweg tussen de Mercuriusweg en de Zeumerseweg. Deze weg is inmiddels gerealiseerd. Daarbij is de Mercuriusweg zodanig verbreed, dat sprake is van een volwaardige tweede aansluiting van bedrijventerrein Harselaar-Oost naar de Baron van Nagellstraat.

Het college van burgemeester en wethouders is akkoord gegaan met het doortrekken van de Mercuriusweg tot aan het plangebied Harselaar-Driehoek. Het tracé is ongeveer 750 meter, waarbij tegelijkertijd vijftien parkeerplaatsen worden aangelegd. Het is de bedoeling om in de toekomst de Mercuriusweg tot aan de Hanzeweg door te trekken, waardoor de Mercuriusweg ook als ontsluitingsweg voor het bedrijventerrein Harselaar-Zuid gaat fungeren. De kosten van deze verlenging komen ten laste van de te ontwikkelen bedrijventerreinen.

Barneveld, 30 oktober 2007
Persbericht 07136
Mutatiedatum 31/10/2007