Amsterdam Oud Zuid


Museumnacht op 3 november

Lange donkere novembernachten saai? Niet op zaterdag 3 november! Dan is het Museumnacht in Amsterdam. Ruim veertig musea en instellingen in de hele stad openen tijdens deze nacht hun deuren. Ook in Stadsdeel Oud-Zuid is er van alles te zien en te doen.

Bijvoorbeeld in het Concertgebouw, waar na veertig jaar een glorieuze traditie weer tot leven komt: het Nachtconcert. Een greep uit het programma.

Rijks, Van Gogh en het Stedelijk

Het thema bij het Rijksmuseum is heel toepasselijk: feest! Overal in het museum zijn feestelijke muziekoptredens en kunt u dansen op de beats van een funky dj. Maar er is meer! U kunt voor één nacht als bruid op de foto voor Rembrandts Joodse Bruidje. Of ontdek wie de naamheilige is van uw verjaardag. Ook is er een gratis feest-audiotour die u langs de collectie leidt.

In het Van Gogh Museum kunt u de hele nacht onder het genot van tapas de sfeer proeven van 19e-eeuws Barcelona. Museumdocenten geven rondleidingen. Mozaïek en Gaudi zijn onlosmakelijk met Barcelona verbonden. Werk mee aan één groot Gesamtkunstwerk, onder begeleiding van kunstenaar Maarten Giltay Veth. Het Stedelijk Museum, tijdelijk gehuisvest in het Post CS gebouw, presenteert een wervelend tentoonstellingsprogramma van moderne en hedendaagse kunst.

Concertgebouw

Nachtconcert in Concertgebouw

Na veertig jaar wordt een glorieuze traditie van het Concertgebouw weer tot leven gewekt: het Nachtconcert. Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw geeft op 3 november een concert dat, net als in de jaren vijftig en zestig, om middernacht begint: Tonight at Noon.

Er is dus genoeg te doen op zaterdag 3 november. Vanaf 19.00 uur barst het feest los in bijna alle musea en aanverwante instellingen door heel Amsterdam.

Informatie en kaartverkoop

Amsterdams Uitburo, telefoon: 0900 0191.

Dit jaar zijn n8-passepartouts te koop via alle verkooppunten van Ticket Service Nederland. Let op! Er zijn dus geen passe-partouts verkrijgbaar bij de deelnemende musea. Zie voor uitgebreide informatie: www.n8.nl.

De verkoop van de passe-partouts gaat snel, dus wacht niet te lang met bestellen!