Gemeente Ermelo


Bomen-wandelroute

De gemeentelijke Bomen-wandelroute door het centrum van Ermelo is geactualiseerd. De Stichting Natuur- en MilieuPlatform (NMP) Ermelo heeft het bijbehorende routeboekje uit 1998 opnieuw samengesteld en uitgegeven.

Het eerste exemplaar van het 48 pagina tellende nieuwe boekje werd door Gert Schuurman, voorzitter van de Stichting NMP Ermelo, op woensdag 24 oktober jl. overhandigd aan wethouder J. van den Bosch. Aansluitend liepen de genodigden een deel van de fraaie route.

De vrijwilligers van de Stichting NMP Joke Pieters, Peter van der Velde, Gert Schuurman en Henriette Degewij hebben de oorspronkelijke route, die ongeveer 4 kilometer lang is, opnieuw beschreven. Hierin zijn niet alleen bomen opgenomen, maar ook beeldbepalende gebouwen en kunstwerken. Behalve de eik en de beuk komt de wandelaar ook de hemelboom, Japanse notenboom, kansenboom, vaantjesboom en de tulpenboom tegen. De gemeente Ermelo heeft de 21 informatiepanelen langs de route daar waar nodig vervangen.

Het boekje is voorzien van een handige uitklapkaart waar de route op is ingetekend. Naast het gebruik als wandelboekje is het door de uitgebreide informatie ook als naslagwerkje zeer de moeite waard.

De Bomen-wandelroute maakt onderdeel uit van een serie van tien wandel- en fietsroutes door de gemeente Ermelo. Voor EUR 2,50 per stuk zijn de boekjes verkrijgbaar bij onder meer de VVV Ermelo, het gemeentelijk Natuur- en MilieuEducatief Centrum Ermelo, en plaatselijke boekhandels.