Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (31/10)

BREDA, 31 oktober 2007

Man aangehouden voor hennepkwekerij
BREDA: Dinsdagochtend kwam bij de politie een tip binnen over een in gebruik zijnde hennepkwekerij op het Mgr. Nolensplein. Op het moment dat de politie een onderzoek in wil stellen in de leegstaande woning treft zij een 31-jarige inwoner van Breda aan. Deze man is aangehouden. Op de zolder van woning stond een 95-tal planten. Alles is inbeslaggenomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw valt mensen aan op straat
BREDA: Een aantal incidenten die de gemoederen bezig hielden had dinsdagochtend plaats op de Nova Zemblastraat. Een vrouw viel plotseling een drietal scholieren aan die stonden te praten op straat. Één van de meisjes werd geslagen en aan haar haren getrokken. Toen de politie ter plaatse kwam en met dit slachtoffer sprak werd er wederom melding gemaakt van een vechtpartij. Een vrouw was dit keer afgestapt op een vrouw met een kind in de buggy. Daarbij had de vrouw de buggy met het kind overweg geduwd. Gelukkig liep het kind daarbij geen verwondingen op. Een getuige die het incident van die ochtend had zien gebeuren ondernam zelf actie en sloeg daarbij de verdachte. De politie heeft hierop de vrouw, aangehouden. Zij bleek psychisch in de war en is opgenomen. Tegen de vrouw is aangifte gedaan.

Jongens vernielen gestolen fiets
BREDA: een getuige meldde dinsdagmiddag bij de politie dat een tweetal jongens een fiets aan het vernielen was. De politie nam direct polshoogte en trof het tweetal aan op de parkeerplaats van de Nieuwe Inslag. Daar bleek dat de jongens de fiets die middag hadden gestolen. Het tweetal, een 16-jarige inwoner van Etten-leur en een 17-jarige inwoner van Molenschot, is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor konden zij weer naar huis. Beiden worden besproken in het jeugd risico overleg. Daar zal besloten worden welke straf het tweetal krijgt opgelegd.

Cds gestolen bij winkeldiefstal
BREDA: Bij een winkel aan het Kruisvoort zijn dinsdagmiddag een tweetal vrouwen aangehouden voor winkeldiefstal. Het tweetal, eem 54-jarige inwoonster van Breda en een 29-jarige inwoonster van Zoetermeer, had even daarvoor twee CDs gestolen. Beiden kregen een transactie van Euro 130 en konden weer naar huis.

Woordenwisseling leidt tot aanhouding fietsendieven
BREDA: Een woordenwisseling tussen twee mensen is de aanleiding geweest van twee aanhoudingen. Dienstdoende agenten hoorden dat een man en een vrouw ruzie hadden. Daarbij schopt de vrouw tegen een fiets die de man bij zich had. De man zei hierop dat zij van zijn fiets af moest blijven. De vrouw schreeuwde dat de man net de fiets had gestolen waarop de man het kabelslot van de fiets in de prullenbak gooide. Hierop besloot de politie in te grijpen en de man, een 26-jarige inwoner van Breda, aan te houden voor fietsendiefstal. De vrouw, een 24-jarige inwoonster van Breda, is aangehouden voor diefstal in vereniging. De man is inverzekering gesteld.

Man speelt spelletje met politie en hulpverleners
BREDA: een 47-jarige inwoner van Breda heeft dinsdagavond de hulpdiensten aardig bezig weten te houden. De man speelde dat hij dood was in t Sas waarna de politie en ambulance direct in actie kwamen. De man bleek niet dood te zijn maar werd voor alle zekerheid overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bedreigde hij het personeel waarna de politie weer in actie moest komen om de man thuis te brengen, om verdere ellende te voorkomen. Thuis aangekomen speelde de man ten overstaan van de politie wederom hetzelfde spelletje. Toen hij merkte dat de politie er niets op uit deed ontwaakte hij weer en trapte bij hem zelf de deur in. Voor zijn eigen veiligheid is de man meegenomen naar het bureau en ingesloten. Uiteindelijk waren we wel een paar uur verder.

Man aangehouden na gevaarlijk rijgedrag
ST. WILLEBRORD/TILBURG: De politie heeft dinsdagavond op de Rijksweg A58 een man aangehouden nadat zijn gevaarlijke rijgedrag was opgevallen. De man reed met hoge snelheid en was regelmatig aan het bumperkleven. De politie heeft de man tot vijf maal toe geprobeerd te laten stoppen maar hij voldeed niet aan het stopteken. Uiteindelijk kon de man bij Tilburg worden aangehouden. De man, een 45-jarige inwoner van Roosendaal, is aangehouden. Het bleek dat de man teveel had gedronken. Mede in verband met zijn roekeloze rijgedrag is zijn rijbewijs ingevorderd. De officier van justitie beslist wat er met het rijbewijs gaat gebeuren. Tegen de man zal proces-verbaal op worden gemaakt.

Gewapende overval op tandartsenpraktijk
BREDA: Twee gewapende mannen hebben dinsdagmiddag een overval gepleegd op een tandartsenpraktijk aan de Brusselstraat. De mannen, met bivakmuts en vuurwapen, drongen de kantoorruimte binnen en bedreigde het aanwezige personeelslid. Met een geldbedrag ging het tweetal er vandoor. Het tweetal is hierna de praktijk uitgelopen de Brusselstraat in.

Één van de daders was gekleed in een lichtkleurig vest met capuchon. De politie heeft een sporenonderzoek ingesteld. Gezien het tijdstip van de overval is het mogelijk dat getuigen iets hebben gezien. De politie verzoekt deze mensen kontakt op te nemen met de politie op 0900-8844 of via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Auteur: Nicolette Bovenhorst