Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Reacties mogelijk op rapport openbare milieu-informatie

25-10-2007

Burgers kunnen tot 1 december reageren op het rapport over openbaarheid van milieu-informatie in Nederland. Het gaat om een Engelstalig rapport over hoe Nederland het Verdrag van Aarhus implementeert. Dit verdrag regelt openbaarheid van milieu-informatie en inspraak bij milieubesluiten en rechtsbescherming.

VROM heeft het rapport opgesteld ter voorbereiding op de derde bijeenkomst van landen die het Verdrag van Aarhus hebben ondertekend. Die landen komen in juli 2008 bijeen in Riga, de hoofdstad van Letland. VROM heeft het rapport eind oktober aan non-gouvernementele organisaties (ngos) gestuurd met het verzoek op de inhoud ervan te reageren. Het ministerie verwerkt reacties waar nodig in het eindrapport. Het rapport moet in december worden ingediend bij het secretariaat van het Verdrag van Aarhus.

Unece
Het verdrag is in 1998 opgesteld door de Europese economische commissie van de Verenigde Naties (Unece). Alle Europese landen, de Europese Commissie en onder andere de Verenigde Staten en Canada zijn lid van de Unece.

Download


Zie het origineel


* Rapport over implementatie van het Verdrag van Aarhus (pdf, 73 KB)

Meer informatie


* Reageren op rapport: Postbus.Aarhus@minvrom.nl Vermeld in e-mail uw naam, adres en telefoonnummer.
* Dossier Openbaarheid milieu-informatie

* Website InfoMil (uitvoeringsorganisatie van de overheid met informatie over Aarhus voor gemeenten en provincies)