Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (31/10)

BERGEN OP ZOOM, 31 oktober 2007

Politie houdt drie jeugdige winkeldiefjes aan
BERGEN OP ZOOM: In een winkel aan de Sint Josephstraat is dinsdagmiddag een drietal winkeldievegges opgepakt. De dames van 14, 15 en 16 jaar oud uit Bergen op Zoom, hadden de winkel verlaten met make-up en snoep zonder dit eerst af te rekenen. Het drietal werd in de kraag gevat. In het jeugd risico overleg zal besproken worden wat er met de dames gaat gebeuren.

Twee jongens aangehouden na spelen met nepvuurwapen
BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg dinsdagmiddag een melding dat er door twee jongetjes zou worden gespeeld met een nepwapen. In de omgeving van de Generaal Spoorstraat kon het tweetal worden aangehouden door de politie. Beiden, een 10-jarige en een 14-jarige inwoner van Bergen op Zoom, zijn direct gehoord. Het bleek dat de 14-jarige het nepvuurwapen had gekocht in Spanje. Deze verdachte zal worden besproken in het Jeugd risico overleg.
De politie en het Openbaar Ministerie nemen het bezit van nepwapens hoog op. Bezit van nepwapens wordt vervolgd, juist omdat ze geschikt zijn om er mee te dreigen. Elk jaar weer, na de vakantieperiode, ziet de politie het aantal opgemaakte processen verbaal weer toenemen. Het bezit van een nepwapen is strafbaar volgens de wet Wapens en Munitie. Nep-Magnums, -Brownings en -Riotguns, ook al zijn ze kleiner of groter van formaat of een andere kleur dan zwart of metaalkleur, je mág ze niet in je bezit hebben. Ook zogenaamde balletjespistolen en laserpistolen zijn strafbaar; deze kunnen verwondingen veroorzaken. Koop ze niet, is het dringende advies. Bezitters van een nepwapen worden strafrechtelijk vervolgd. Jongeren krijgen een taakstraf of (voorwaardelijke) jeugddetentie. Volwassen first-offenders kunnen een boete van 180 euro verwachten. De maximale straf voor het bezit van een nepwapen is negen maanden cel of een boete van maximaal 16.750 euro, bij een nieuwe overtreding.

Man aangehouden voor rijden onder invloed
DINTELOORD: Een 42-jarige inwoner van Dinteloord is dinsdagavond aangehouden voor het rijden onder invloed. Een politieman in burger zag de man rijden waarbij hij duidelijk het vermoeden kreeg dat de man teveel had gedronken. Bij controle bleek de man 910 ug/l te blazen waar 215 ug/l is toegestaan. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. Tegen hem zal proces-verbaal op worden gemaakt.

Auteur: Nicolette Bovenhorst