Gemeente Bussum

Participatieorgaan Wmo zoekt meedenkers

Het Beraad Naarden-Bussum (BNB) is het participatieorgaan dat in Naarden en Bussum meedenkt en -praat over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Deze wet geeft aan dat iedereen aan de samenleving mee moet kunnen doen, ongeacht leeftijd, economische positie of beperkingen.

Het BNB zoekt nieuwe (plaatsvervangende) leden die zich willen inzetten voor een goede uitvoering van deze wet over meedoen.Het BNB is al vanaf vóór de invoering van de Wmo, per 1 januari dit jaar, actief in Naarden en Bussum. Het BNB bestaat uit mensen die het algemeen belang willen vertegenwoordigen en daarbij gebruik maken van hun kennis en ervaring op een bepaald terrein, ook wel expertisevelden genoemd. U kunt daarbij denken aan het expertiseveld verstandelijk gehandicapten of jeugd en ook mantelzorgers. Het is de bedoeling dat de doelgroepen waar de Wmo zich primair op richt in het BNB vertegenwoordigd worden, zodat op alle terreinen invloed kan worden uitgeoefend op het beleid van de gemeenten. Want daar gaat het natuurlijk om: een brug slaan tussen dat wat belangrijk is voor de mensen waar het om gaat en wat de gemeenten daarmee doen in de uitvoering.

Het Beraad Naarden-Bussum vergadert nu ongeveer één keer per acht weken. Momenteel worden de vergaderingen door de gemeenten voorgezeten, maar binnenkort zullen een onafhankelijk voorzitter en secretaris gekozen worden.

Heeft u belangstelling om deel te nemen aan het Beraad Naarden-Bussum? U kunt voor informatie of aanmelding contact opnemen met Natasja Kemp, (035) 692 87 06 of n.kemp@bussum.nl. Op de websites van de gemeenten kunt u het Besluit Beraad Naarden-Bussum inzien. Hierin staat meer informatie over de werkwijze, indeling in expertisevelden, zittingsduur etc.