BedrijfsautoRAI

FleetBoard nu nog functioneler met koppeling digitale tachograaf

(10/31/2007)
Zeven jaar geleden kwam DaimlerChrysler Services FleetBoard GmbH met het idee om transportkosten voor bedrijfswagens niet alleen inzichtelijk te maken, maar ook efficiënter en kostenbesparend. Om de rentabiliteit en het inzicht in de dagelijkse gang van zaken van de transportwereld te verbeteren, is het op telematica gebaseerde managementinformatiesysteem FleetBoard geïntroduceerd. De leverancier is continue bezig met het uitbreiden van zijn huidige productengamma en met het bedenken van oplossingen die bijdragen aan efficiency en prestaties binnen de transportwereld.

FleetBoard koppeling met de digitale tachograaf DaimlerChrysler Services FleetBoard presenteert de laatste waardevolle toevoeging aan het productengamma, de koppeling van FleetBoard met de digitale tachograaf Telematic. De Telematics oplossing is een innovatief systeem waarmee data rechtstreeks van de tachograaf en chauffeurskaart kan worden gedownload. Hierdoor behoort het tijdrovende uitlezen en samenvoegen van de ritgegevens definitief tot het verleden. Met één druk op de knop worden alle gegevens van de tachograaf naar de expediteur gestuurd, zonder dat de chauffeur of het voertuig daarvoor naar een uitleesstation hoeft te rijden. Nadat het downloaden gereed is, wordt alle informatie van de tachograaf tot 24 maanden in het beveiligde FleetBoard rekenmodule opgeslagen. Met behulp van speciale software kunnen bijvoorbeeld ook rapporten worden gemaakt over overschrijding. van rij- en rusttijden, specifiek brandstofverbruik of te hard rijden. De ondernemer kan daarnaast gebruik maken van de FleetBoard prikklok en calculatiefuncties. Werkuren kunnen zowel in totaal als op basis van aanvullende categorieën, met of zonder input van de tachograaf (digitaal of analoog), worden berekend. De chauffeurs kunnen, afhankelijk van hun resterende rijtijd, optimaal worden ingezet en hun werkuren kunnen worden overgezet naar de salarisadministratie software voor verdere verwerking.

Cool blijven met FleetBoard Trailermanagement
FleetBoard levert haar Telematics-diensten ook voor opbouw, trailers of aanhangers. Zo kan in de Mercedes-Benz koelwagen met oplegger de complete documentatie en overdracht van de koeltemperaturen en openingstijden van de deuren worden weergegeven. FleetBoard Trailermanagement waarschuwt per e-mail of SMS bij afwijkingen van de vooraf gedefinieerde wenstemperatuur. Lange prints van de temperatuurrecorder zijn niet meer nodig, omdat alle gegevens van de koelingsketen in tabellen en grafieken aan de klant kunnen worden voorgelegd.

Met FleetBoard worden kosten en prestaties inzichtelijker gemaakt In meer dan 50 landen kunnen transportondernemers, die in het internationale goederenvervoer actief zijn, profiteren van de Europees vastgestelde tarieven (FleetBoard Flatrate). Hierdoor heeft de ondernemer een helder overzicht in de kosten voor data- en communicatieverkeer. De gegevensoverdracht gebeurt via GPRS. De klant betaalt voor elk servicepakket een maandelijks tarief, waarin alle service- en communicatietarieven zijn inbegrepen. Op deze manier worden de kosten voor telematica niet alleen calculeerbaar, maar ook aanzienlijk voordeliger. En bovendien krijgen de transportondernemingen alle services uit één hand.

FleetBoard DispoPilot ondersteunt chauffeur bij zijn dagelijkse werkzaamheden
De nog functioneler geworden, mobiele FleetBoard DispoPilot met de full screen 3D-navigatie modus zijn de laad- en losplaatsen nog gemakkelijker te vinden. Nieuwe functies als de elektronische handtekening versnellen de goederenontvangst. Een andere noviteit is de functie voor target/actual vergelijking. Met deze intelligente logistieke managementtool scant de chauffeur ieder geladen item met de DispoPilot en daardoor weet hij of alle goederen gelost zijn dan wel nog goederen ontbreken.

Over FleetBoard
DaimlerChrysler Services FleetBoard GmbH biedt telematisch ondersteunde internetdiensten aan voor modern auto- en transportmanagement voor alle merken trucks. Expeditie- en transportondernemingen krijgen de diensten van FleetBoard tegen een internationale flatrate inclusief communicatiekosten. Sinds FleetBoard in 2000 op de markt werd gebracht, zijn meer dan 35.000 trucks bij meer dan 900 expeditiebedrijven ermee uitgerust. De Europese marktleider voor fleet telematics is sinds april 2004 door de DEKRA getest en gecertificeerd volgens de norm DIN EN ISO 9001:2000.