Politie De Kempen vraagt hulp inwoners Westerhoven bij oplossen branden

Westerhoven, 31-10-2007 o Politie De Kempen onderzoekt een aantal branden dat het afgelopen jaar in Westerhoven plaatsvond. Zij vraagt inwoners van Westerhoven nadrukkelijk om hen hierbij te helpen. Alle informatie, hoe summier die ook mag zijn, kan cruciaal zijn voor het opsporen van de verantwoordelijke(n). Hiervoor heeft Politie De Kempen, samen met Gemeente Bergeijk en verzekeringsmaatschappij Interpolis, een extra stap gemaakt en contact gezocht met Stichting M., de organisatie achter Meld Misdaad Anoniem.

Westerhoven werd tussen 30 april en 21 juli van dit jaar opgeschrikt door vijf branden. De branden vonden telkens plaats met tussenpozen van enkele weken. De politie gaat uit van brandstichting vanwege de overeenkomsten in de aard van de branden en het gebied waarin ze plaatsvonden.

In de weekenden
De eerste brand vond op 30 april in de Dorpsstraat plaats. Een vrachtwagencabine brandde uit en de vlammen sloegen over naar het naast gelegen ontmoetingscentrum.
Op 13 mei en 21 juli ontstond een brand op het terrein bij een vereniging aan de Koolakkers. De eerste keer ontstond de brand in een aantal klikos, de tweede keer sloeg de brand over op de kantine van de vereniging. Deze kantine brandde volledig uit.
Bij een clubgebouw aan de Eikewal heeft een afvalton in brand gestaan. Dit is gebeurd op 3 juni.
Ook werd op 30 juni een aanhangwagen in brand gestoken. Gelukkig raakte niemand gewond. De branden gebeurden in de weekenden, vrij laat in de nacht.

Hulp van bewoners gevraagd
Het onderzoek, waarbij Interpolis vanaf het begin actief betrokken is geweest om de politie te ondersteunen, heeft tot op heden onvoldoende aanknopingspunten opgeleverd om deze branden op te lossen. De politie neemt het gebeurde hoog op en er is haar alles aan gelegen om diegene(n) die hiervoor verantwoordelijk is, op te pakken. Brandstichting is een ernstig misdrijf. Daarom is besloten om Stichting M. in te schakelen met een speciale actie om de hulp van de bewoners van Westerhoven te vragen.

Meld Misdaad Anoniem
Stichting M. ondersteunt het onderzoek met een actie die zich specifiek toespitst op de branden in Westerhoven. De hele maand november zijn overal in het dorp posters te zien en ook worden flyers verspreid. De inwoners van Westerhoven worden zo opgeroepen om informatie, hoe summier dan ook, door te geven aan de politie. Als mensen anoniem willen blijven kunnen zij bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000, de meldlijn van Stichting M. Via dit nummer kan volledig anoniem informatie worden doorgegeven. Voor rechtstreeks contact met Politie De Kempen belt men 0900-8844.

afbeelding van poster 'Wie speelt met vuur in Westerhoven' van Meld Misdaad Anoniem