Provincie Drenthe

Provincie Drenthe benoemt nieuwe managers
31 Oct 2007

Gedeputeerde staten hebben drie nieuwe afdelingsmanagers benoemd bij de provincie Drenthe. Voor de afdeling Economie, Cultuur, Welzijn en Handhaving is dit Marcel-Armand van Nieuwpoort, voor de afdeling Milieu, Water en Bodem Paul van Eijck en voor de afdeling Service Management Ondersteuning Ronald Koch. De managers treden allen op 1 januari 2008 in dienst bij de provincie Drenthe.

Marcel-Armand van Nieuwpoort (48) is afkomstig van de Provincie Limburg waar hij vanaf 2004 Hoofd Innovatie en Ondernemerschap is. Daarvoor was hij bij dezelfde provincie programmamanager Cultuur en o.a. verantwoordelijk voor de Alliantie Zuid Nederland en het integrale coalitieprogramma Jong Zijn in Limburg. Van 1985 tot 2000 was hij werkzaam in diverse functies bij de Rotterdamse Kunststichting. Daarnaast heeft hij veel nevenactiviteiten verricht in de journalistiek en onderwijs & wetenschap. Marcel-Armand is opgeleid als kunsthistoricus in Leiden. Ook heeft hij in talloze commissies en jury's zitting gehad, waaronder de Raad voor Cultuur en het Prins Bernhard Cultuur Fonds.

Paul van Eijk (40) komt uit Delft. Na een studie milieukunde, specialisatie waterbeheer, is hij gaan werken als coördinator duurzame stedelijke ontwikkeling voor het gewest Zuid-Kennemerland (Haarlem). Vervolgens heeft hij aan de TU-Delft een promotieonderzoek gedaan naar veranderingsprocessen op het snijvlak van water, milieu en ruimte. Momenteel werkt hij bij de provincie Zuid-Holland. Hij is bij de Directie Groen, Water en Milieu verantwoordelijk voor het bureau Gebiedsgericht Milieubeleid/Xplorelab. Verder is hij ruim acht jaar lid van het dagelijks bestuur van het Hoogheemraadschap van Delfland.

Ronald Koch (40) werkt op dit moment als hoofd Financiële en Bestuurlijk-Juridische Zaken bij het waterschap Hunze en Aa's. Daarvoor heeft hij gewerkt bij onder meer het ministerie van Binnenlandse Zaken en PricewaterhouseCoopers. Ronald heeft Bestuurskunde gestudeerd in Enschede.