Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (31/10)

OOSTERHOUT NB, 31 oktober 2007

Eigenaar ziet gestolen auto op Marktplaats, politie verricht arrestaties

OOSTERHOUT: Een 51-jarige Bredanaar heeft gisteren de politie op het spoor gezet van een 48-jarige Bredanaar en zijn 30 jarige vriendin die zijn gestolen auto op een verkoopsite aanboden. De alerte Bredanaar lokte de verkopers naar een fastfood restaurant aan de Beneluxweg en waarschuwden de politie. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De 48-jarge Bredanaar, een bekende van de politie, verklaarde dat hij de auto eerlijk gekocht had voor de handel. Hij wist niet dat auto gestolen was. Het voertuig stond op naam van zijn vriendin die ook werd aangehouden.

In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 september werd in de wijk Belcrum een bruine Mercedes gestolen. De eigenaar van de auto deed daarvan aangifte bij de politie. De gedupeerde eigenaar zag onlangs zijn gestolen auto op de website van Marktplaats staan. Hij maakte een afspraak met de verkopende partij. Als ontmoetingsplaats werd voor een restaurant gekozen aan de Beneluxweg. Nadat hij daar gistermiddag de verkopende partij had gesproken, vertelde hij hen dat hij geld ging halen. Hij belde direct de politie die beide personen heeft aangehouden. De auto waarop een andere kentekenplaat zat gemonteerd is in beslag genomen. Dat kenteken stond op naam van de vrouwelijke verdachte. De politie zoekt nog uit hoe deze tenaamstelling heeft plaats gevonden.

Hennepkwekerijen in schuurtjes in Woudrichem

WOUDRICHEM: De politie heeft gisteren in twee schuurtjes van een woning aan de Woudrichemsedijk een hennepkwekerij aangetroffen.

De actie volgde na meldingen dat in de omgeving van het pand henneplucht werd waargenomen. De bewoonster, een 53-jarige man een 53-jarige vrouw werd als verdachten gehoord. In de ene schuur stonden 57 hennepplanten, in de andere 18. Een gespecialiseerd bedrijf is ter plaatse gekomen om de kwekerijen te ruimen. De stroom werd niet illegaal afgetapt. De politie maakt proces-verbaal op.

Verdachte aangehouden na diefstal in Werkendam

WERKENDAM: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 21.10 uur op de Sasdijk een 15-jarige jongen uit s-Gravenhage aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een diefstal van een tas en contant geld uit een restaurant aan de Hoogstraat. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie is nog op zoek naar de mededaders.

Agenten zagen gisteravond tijdens hun surveillance zes jongens lopen op de Pompstraat. Het waren geen bekenden uit het dorp. Ze renden weg bij het zien van de politie. De agenten bekeken de autos waar de knapen bij gestaan hadden, maar zagen geen bijzonderheden aan de voertuigen. Wel zag een van de dienders onder de auto een tas liggen. Even later kwam de melding van een medewerkster van een restaurant dat omstreeks 20.30 uur zij drie knapen had betrapt die snel naar buiten liepen. De jongens hadden kennelijk haar tas die achter de toonbank stond gestolen. Ook het fooienpotje was weg en er was geld uit de kassa gestolen, bij elkaar toch wel enkele honderden euros, De tas die de agenten bij de auto hadden gevonden bleek van de aangeefster te zijn. Bij nader onderzoek werd een van de jongens aangetroffen op de Sasdijk. De andere knapen werden niet meer aangetroffen.

Politie treft hennepkwekerij aan in woning in Dongen

DONGEN: De politie heeft gisterenmiddag in een woning aan het Meerkoethof op zolder een hennepplantage aangetroffen. De bewoner, een 30-jarige man, werd aangehouden. Er stonden 150 planten. De apparatuur, onder andere 30 assimilatielampen en 30 trafos. twee koolstoffilters en twee inbouwventilatoren zijn ook in beslag genomen. De stroom werd illegaal afgetapt. Tegen de exploitant wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na vernieling voordeur ouderlijk huis

GEERTRUIDENBERG: De politie heeft dinsdagmiddag in Loon Op Zand een 18-jarige man op zijn huisadres aangehouden ter zake vernieling. De aanhouding vond buiten heterdaad plaats met toestemming van de officier van justitie. De verdachte had op maandag 29 oktober jl. omstreeks 02.40 uur de voordeur van de ouderlijke woning in Geertruidenberg vernield. Hij had met geschoeide voet de voordeur open getrapt. Verder had hij zijn moeder vanaf de openbare weg beledigd. Zijn moeder deed aangifte en klacht tegen hem. Zij heeft al langer problemen met de opvoeding van haar zoon die daarom alleen in het weekend nog thuis verblijft. De verdachte is in verzekering gesteld.

Hotelbezoeker betaalt vijf openstaande geldboetes

GILZE: Vanmorgen is in Gilze een 39-jarige Amsterdammer aangehouden die nog vijf geldboetes had openstaan. De man viel door de mand tijdens een controle van hotelbriefjes. Via zijn vriendin wist hij het boetebedrag van 421,90 euro bij elkaar te krijgen. Tegen twee andere vonnissen heeft de man beroep aangetekend. Hij is na betaling weer in vrijheid gesteld.

Auteur: Willem van Hooijdonk