Stork Groep NV
Stork Industry Services doet twee overnames

Stork Industry Services heeft een belang van 70% genomen in Exmont Engineering te Bratislava, Slowakije. Hiertoe hebben partijen onlangs een overeenkomst getekend. Naar verwachting wordt de acquisitie eind november afgerond. Tevens heeft Stork vandaag een contract ondertekend voor de overname van 100% van de aandelen van Istimewa Elektro te Vlissingen. Beide overnames geven invulling aan de groeistrategie van Stork.

Exmont
Exmont is gespecialiseerd in industriële installatiewerkzaamheden en telt ruim 200 gekwalificeerde medewerkers. Stork krijgt hiermee toegang tot flexibel inzetbare vakmensen die in Nederland steeds lastiger te werven zijn. De overname geeft Stork Industry Services een ingang in de snel groeiende Centraal-Europese markt.

Als technisch dienstverlener is Exmont marktleider in de olieverwerkende procesindustrie in Slowakije. Het bedrijf is bekend om haar expertise in (prefab) piping en het aansturen en uitvoeren van shutdowns. Daarnaast is Exmont sterk in het bouwen van opslagtanks en verflijnen voor de auto-industrie. Hoewel het thuisland Slowakije een solide basis biedt, is Exmont zeer actief in andere EU lidstaten, waaronder Duitsland, Zweden en België.

Door de huidige industriële ontwikkeling in Slowakije neemt de vraag naar een professionele en integrale aanpak van onderhoud toe. Stork Industry Services kan de positie van Exmont met haar bewezen expertise in maintenance management en asset performance verder versterken. Het is de intentie van Stork om deze activiteiten uit te bouwen.

Istimewa
Istimewa heeft een sterke positie in de offshore, industrie en infrastructuur zoals stuwen, sluizen en bruggen. De omzet van Istimewa bedraagt jaarlijks ongeveer ¤ 20 miljoen en het bedrijf telt circa 130 medewerkers. De vakverenigingen zijn ingelicht en de ondernemingsraden hebben een positief advies uitgebracht.

Uitbreiding van de expertise op het gebied van Elektrotechniek & Instrumentatie en Industriële Automatisering maakt deel uit van de strategie van Stork Industry Services. Over de overnamecondities worden geen mededelingen gedaan.

Over Stork Industry Services
Stork Industry Services is als industriële dienstverlener actief op het gebied van onderhoud, reparatie, stops, renovatie, nieuwbouw, relocatie en complexe projecten en onderhoudsconcepten in de onshore en offshore. Stork Industry Services maakt deel uit van de Stork Technical Services groep, die bestaat uit de units Industry Services en Industry Specialists. De groep realiseerde in 2006 met 6.080 medewerkers een omzet van ¤ 868 miljoen op een totale Stork omzet van ¤ 2 miljard.

Eerdere overnames in het kader van de groeistrategie van Stork Industry Services betreffen in december 2005 de afdelingen Instrumenten & Kalibratie en Procesautomatisering van Viro Food (industriële automatisering, meet & regeltechniek en procestechniek) en in januari 2006 het elektrotechnisch bedrijf Koster (elektrotechniek en systeemintegratie). In februari 2006 heeft Industry Services het belang in StorkReal (organiseren en automatiseren van onderhoud en interne logistiek) uitgebreid tot 100% en is Reda GmbH overgenomen (gespecialiseerd in de revisie van afsluiters voor met name elektriciteitscentrales). Daarna zijn de Technische Diensten van Akzo Nobel Base Chemicals in de Botlek (mei 2006) en in Delfzijl (september 2006) overgenomen. In april 2006 nam Stork iicorr (integriteit van installaties) over en meest recent MASA (operate, maintenance & asset management).

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Annemieke Kuijpers
Tel.: 035 - 695 75 07

Stork N.V. Postbus 5004 1410 AA Naarden Tel: +31 (0)35 695 75 75 Fax: +31 (0)35 694 54 14