Gemeente Brunssum

Feestelijke opening Kennedylaan op 31 oktober 2007

Op woensdag 31 oktober 2007 wordt de opnieuw ingerichte Kennedylaan in Brunssum officieel geopend. Dat gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst, met een feesttent, muziek en spelen voor de kinderen. Wethouder Eric Geurts zal met behulp van een 13.000 kilo zware stoomwals uit 1901 het nieuwe wegdek inwijden. Inwoners zijn van harte uitgenodigd voor de opening.

kennedylaan

De Kennedylaan is tussen april en september 2007 opnieuw ingericht om de verkeersveiligheid voor fietsers, bromfietsers en voetgangers te bevorderen.

De Kennedylaan is tussen april en september 2007 opnieuw ingericht om de verkeersveiligheid voor fietsers, bromfietsers en voetgangers te bevorderen. De meest ingrijpende aanpassing is de vervanging van de kruispunten Kennedylaan/Europalaan en
Kennedylaan/Gouverneurstraat/Albert Schweitzerstraat door twee rotondes. De hele Kennedylaan, tussen de Merkelbeekerstraat en de N276, heeft een nieuw wegdek gekregen (een nieuwe wegfundering en asfaltlaag). Aan de noordzijde zijn parkeerhavens aangelegd.

Fietsers kunnen voortaan gebruik maken van een vrijliggend fietspad in twee richtingen, aan de zuidzijde van de Kennedylaan, in het met bomen beplante groengedeelte. Ook in het gedeelte Kennedylaan tussen de Albert Schweitzerstraat en de N276 is het fietspad verwijderd, dit vanwege de veiligheid. Fietsers kunnen nu gebruik maken van een tweerichtingsfietspad aan de zuidzijde.

Tijdens het project zijn verder rioleringen vernieuwd of hersteld. Tevens zijn de Gouverneurstraat en Bexdellestraat opgeknapt. De totale kosten van het project (de herinrichting van de 1,5 kilometer infrastructuur) bedroegen circa 2,5 miljoen euro.

Stoomwals
De openingshandeling gebeurt met deze 13.000 kilo zware stoomwals uit 1901.

Opening

De feestelijke opening van de vernieuwde Kennedylaan vindt plaats op woensdag 31 oktober 2007, vanaf 16.00 uur. De festiviteiten vinden plaats in een feesttent op het parkeerterrein naast café 't Kompas. Alle omwonenden van het projectgebied (Kennedylaan, Gouverneurstraat, Bexdellestraat) zijn van harte uitgenodigd voor de opening. Er is muziek en voor de allerkleinsten draait er een nostalgische zweefmolen.

Wethouder Eric Geurts zal de openingshandeling verrichten door met een historische stoomwals vanaf de rotonde `Gouverneurstraat' naar het feestpaviljoen te rijden. Aansluitend zijn er toespraken, onder andere door de voorzitter van het wijkteam, de heer Lardinois, namens de bewoners.


---