Gemeente Zoetermeer

Wijkwerkbezoek Noordhove & Seghwaert

Thema: woonvormen

Het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer brengt woensdag 31 oktober een werkbezoek aan de wijken Noordhove & Seghwaert. De gemeentelijke delegatie zal per fiets verschillende woonvormen in deze wijken bezoeken.

Dit zijn achtereenvolgens:

LIMOR werkt voor mensen die moeilijkheden hebben met het onderhouden of opbouwen van een eigen bestaan of die het moeilijk vinden een thuis te maken. Om hen weer een eigen plek in de samenleving te laten krijgen bieden ze crisisopvang, woonvoorzieningen en thuisbegeleiding. Aan de Semsschans is een woonvoorziening voor 19 bewoners.

RIBW Fonteynenburg. Aan de Dadelgaarde wonen sinds juni 2007 bewoners van de Regionale Instelling Beschermd Wonen. RIBW betekent Regionale Instelling Beschermd Wonen; mensen met een psychiatrische achtergrond en mensen met maatschappelijke en psycho-sociale problematiek kunnen hulp krijgen. Een RIBW wil een brugfunctie vervullen tussen de psychiatrische instelling/behandeling en het wonen en leven in de samenleving.

Jeugdformaat biedt professionele hulp aan kinderen, jongeren en ouders die het op eigen kracht om welke reden dan ook (even) niet redden. Zij hebben moeilijkheden thuis, op school of met zichzelf. De hulpverlening wordt verzorgd door circa 800 medewerkers (verspreid over 60 locaties) en 650 pleeggezinnen. Met ambulante hulp, daghulp, pleegzorg en residentiële hulp biedt Jeugdformaat in Haaglanden begeleiding aan ongeveer 4.000 cliënten per jaar.

Woongemeenschap Centraal Wonen. De woongemeenschap wil met financiering door het wijkbudget gaan koken voor ouderen die in de buurt wonen.