Gemeente Echt-Susteren


vragen

Informatieavond bedrijventerrein en dorpsontwikkelingsprogramma St. Joost

De gemeente, de stichting gemeenschapshuis en de stichting Woongoed 2-Duizend organiseren op woensdag 31 oktober 2007 een openbare informatieavond voor de bevolking van St. Joost. Deze avond wordt gehouden in het gemeenschapshuis en begint om 18.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Er komen deze avond drie hoofdagendapunten aan de orde:


1) Bedrijventerrein St. Joost
Van dit plan loopt de bestemmingsplanprocedure inmiddels al. Tot en met 6 november kunnen er zienswijzen over het ter inzage gelegde ontwerpplan worden ingediend.


2) Dorpsontwikkelingsprogramma St. Joost
De gemeente, de stichting Woongoed 2-Duizend en de stichting gemeenschapshuis St. Joost hebben een visie ontwikkeld voor de toekomst van de kern St. Joost. In deze toekomstvisie wordt onder andere aandacht besteed aan de woningbouwmogelijkheden in St. Joost, de maatschappelijke voorzieningen in het dorp, de verkeerssituaties, de groenstructuur, de mogelijkheden tot verbeteren van de herkenbaarheid van de kern en het verbeteren van de herkenbaarheid van de dorpsontsluitingswegen.


3) Leefbaarheidsonderzoek
De afgelopen weken is er een leefbaarheidsonderzoek gehouden onder de inwoners van St. Joost waarin de mening van de mensen over bovengenoemde onderwerpen is gepeild. Naast de ontwikkelde visie zal er tijdens de avond ook worden ingegaan op de resultaten van deze enquête.

Het programma van de informatieavond ziet er als volgt uit:

Opening van de avond door de voorzitter, wethouder Jo Verheesen (18.30 uur).

2. Presentatie door de gemeente over het bovenregionale bedrijventerrein.

3. Gelegenheid tot het stellen van vragen.

Korte pauze


4. Dorpsontwikkelingsprogramma - een visie op de toekomst van St. Joost, gepresenteerd door de heer Henk Stevens, directeur van Woongoed 2-duizend.


5. Leefbaarheidspeiling St. Joost korte toelichting op de enquête door het bestuur van de stichting gemeenschapshuis St. Joost.

Gelegenheid tot het stellen van vragen.

7. Sluiting van de bijeenkomst (21.00 uur).

De gemeente, Woongoed 2-Duizend en de stichting Gemeenschapshuis St. Joost nodigen u van harte uit de informatiebijeenkomst bij te wonen.