Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


---

Prinses Margriet 31 oktober 2007 bij symposium over rol vrouw in Golfstaten

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet is woensdag 31 oktober in de Oude Zaal van de Tweede Kamer te Den Haag aanwezig bij het symposium `The Role of Women in the Development of the GCC States'.

Dit symposium is het tweede uit een reeks van drie in het teken van de GCC-Dagen in Nederland. De Gulf Cooperation Council States (Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Saudi-Arabië, Oman, Qatar en Koeweit) organiseren deze dagen sinds 2004 jaarlijks in een van de Europese hoofdsteden. De dagen staan in het teken van kennisoverdracht en versteviging van de onderlinge betrekkingen.

Tijdens het symposium dat Prinses Margriet bijwoont wordt de rol van vrouwen bij de ontwikkeling van de Golfstaten in ogenschouw genomen. Daarbij komen met name de rol en positie van vrouwen aan de orde in de politiek, economie, onderwijs en civil society.

De andere twee symposia in Nederland staan in het teken van economische samenwerking en van toenadering en bruggenbouw tussen de westerse en de Arabisch-islamitische landen.

26 oktober 2007
© RVD