Ingezonden persbericht


Persberichten
KreaDoe 2007: het grootste creatieve bolwerk van Nederland

Publicatiedatum: 29-10-2007

5 dagen lang laatste hobbytrends en tientallen workshops in Jaarbeurs Utrecht

Woensdag 31 oktober a.s. gaat in Jaarbeurs Utrecht KreaDoe 2007 van start. Op deze jaarlijkse beurs voor creatieve hobbyisten zijn de laatste trends en innovaties te zien op het gebied van tientallen creatieve hobby's. Van breien, scrapbooking, borduren en het maken van sieraden tot alles op het gebied van keramiek, tekenen, schilderen, stempels, papier, kaarten, wol en handwerk. Het centrale thema dit jaar is Pimpen-doe-je-zo!; hoe geef je kleding en interieuraccessoires eenvoudig en snel zelf een make-over? Nieuw dit jaar is KreaKids. Hier draait het om creatief bezig zijn met je (klein)kinderen. Wat kun je allemaal doen en welke leuke en handige materialen zijn hier tegenwoordig voor op de markt? KreaDoe 2007 heeft ruim 250 deelnemers, die in totaal enkele tientallen workshops en demonstraties verzorgen. KreaDoe vindt plaats van woensdag 31 oktober tot en met zondag 4 november.

Trends

Projectmanager Saskia Poulissen over de trends en innovaties op het gebied van creatieve hobby's."Met het centrale thema Pimpen-doe-je-zo! haken we in op de huidige trend van het eigenhandig 'opleuken' van je kleding en interieur. Deze trend sluit mooi aan bij de creatieve hobby's waar het bij KreaDoe om draait. We laten bezoekers zien hoe je die creativiteit ook kunt gebruiken om een persoonlijke touch aan je kleding en interieur te geven. Wie wil kan zijn of haar eigen kleding of kleine meubelstukken meenemen om ter plekke te pimpen. Naast de pimptrend zie je dat veel 'oude' hobby's weer helemaal terug zijn, decoupage en vilten bijvoorbeeld. Bij decoupage geef je met behulp van papier objecten een compleet nieuw uiterlijk. Tegenwoordig zijn er de meest hippe en trendy papieren motieven te koop. Vilt is ook weer helemaal terug in de meest uiteenlopende vormen en kleuren. Wat veel mensen niet weten is dat je er de meest fantastische woondecoraties en modeaccessoires van kunt maken. Op Kreadoe laten we diverse toepassingen zien."

Innovaties en primeurs

Saskia Poulissen:"Tijdens KreaDoe zijn meerdere innovaties te zien. Zo hebben we een exposant die een techniek heeft ontwikkeld waarmee iedereen eenvoudig zelf glas-in-lood kan maken. Ook hebben we een deelnemer die een viltstift heeft uitgevonden die écht op alle materialen schrijft. Het octrooi is net binnen en er is zelfs nog geen naam voor dit nieuwe product bedacht. Iedereen die gek is op canvas schilderijen kan die nu zelf maken met behulp van handige patronen. Zo ontwerp je vanaf nu zelf 'kinderkamerkunst'. Verder hebben we bezoek van Melly & me, dat is een Australisch ontwerpersduo. Een van onze exposanten gaat als eerste in Nederland hun hippe patronen voor o.a. knuffels en tassen verkopen en zij komen tijdens KreaDoe daarom een kijkje nemen. Tot slot neemt poppenmaakster Janny Dijkstra uit Drachten afscheid tijdens KreaDoe, zij gaat met pensioen."

KreaKids

Met het KreaKids plein wil de organisatie laten zien dat 'knutselen' met je kinderen verre van saai of truttig hoeft te zijn. Saskia Poulissen: "Er zijn tegenwoordig een heleboel materialen en technieken die helemaal van nu zijn. Het is zonde dat ouders daar vaak niet van op de hoogte zijn. Maak samen bijvoorbeeld een canvas schilderij met gebruik van hippe sjablonen. Dat is toch leuker dan dat je er zelf een in de winkel koopt? Ook kun je samen met je kinderen met decoupage aan de slag, een trend die je ook terug ziet bij de volwassenen. Met elkaar kun je doosjes, lijstjes en andere spulletjes beplakken met allerlei verschillende soorten en maten papier. Verder is er sinds kort natuurlijk speelgoed verkrijgbaar waarmee je kunt knutselen. Niet alleen leuk maar ook nog eens gezond voor het kind en het milieu.. Er is dus van alles mogelijk en dat willen wij (groot)ouders en kinderen tijdens KreaDoe laten zien én ervaren. "

Praktisch

KreaDoe 2007, woensdag 31 oktober tot en met zondag 4 november. Locatie: Jaarbeurs Utrecht. Openingstijden: dagelijks van 10.00-17.00 uur. Entree: kaarten kosten aan de kassa ¤ 10,-. In de voorverkoop kosten lossen kaarten ¤ 9,- , het KreaDoe Verwenarrangement (entree, koffie met appelgebak en een plattegrond) kost in de voorverkoop ¤ 10,-. De voorverkoop op www.kreadoe.nl loop tot en met 30 oktober 2007. Kinderen tot en met 8 jaar hebben gratis toegang.

Noot voor de redactie (