Gemeente Delft

Uitreiking gemeentepenning aan de heer Griffioen

Op woensdag 31 oktober aanstaande om circa 12.00 uur reikt burgemeester Verkerk een gemeentepenning uit aan de heer B.K.P. Griffioen, arts. De uitreiking vindt plaats bij Pieter van Foreest, Beukenlaan 2, Delft.

Vele jaren heeft de heer B.K.P. Griffioen zich ingezet voor Delft. Hij is gestart als huisarts (1957 - 1966), daarna was hij medisch directeur van het Bethel ziekenhuis. Na de fusie werd hij medisch directeur van het Reinier de Graaf Ziekenhuis (1967 - 1988).

De heer Griffioen was secretaris van de Raad van Toezicht van de Bieslandhof (1992 - 2000) en tevens bestuurslid van de dr. J.J. Graswinckelstichting. Na de fusie met de Pieter van Foreest heeft hij beide functies neergelegd.

Van 1990 - 2000 was hij als arts betrokken bij de uitvoering van het International Health Training Program, een MOU tussen de Indonesische en Nederlandse regering waarbij Indonesische verpleegkundigen in Delft werden bijgeschoold in de ouderenzorg.

Sinds 1989 is hij oprichter en bestuurder van museum De Griffioen, ondergebracht in de Stichting Medisch Farmaceutisch Museum.