Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Zuidoost voert nog steeds succesvol inburgeringsbeleid

Woensdagiddag 31 oktober a.s. reikt portefeuillehouder Inburgeringsbeleid Jude Kehla Wirnkar het inburgeringscertificaat uit aan alle oukomers die hun inburgeringscursus succesvol hebben afgerond. Van de 1100 cursisten die in 2006 gestart zijn, zullen 1000 het inburgeringscertificaat ontvangen. Het stadsdeel had de opdracht om in het jaar 2006 minimaal 500 personen te laten inburgeren. Dit aantal is dus ruimschoots gehaald.

Geheel volgens de traditie van het stadsdeel zullen de inburgeraars tijdens de feestelijke certificaatuitreiking in het zonnetje worden gezet. Alle geslaagde cursisten krijgen een waardebon van 50 euro. De tien `beste cursisten' ontvangen een speciaal cadeau en de twee `beste taalaanbieders' krijgen een oorkonde als blijk van waardering.

Portefeuillehouder Jude Kehla: "Ik ben blij dat we ook nu erin geslaagd zijn zoveel mensen te bereiken die ook nog eens de cursus succesvol hebben weten af te ronden. Ik zie een inburgeringscursus als een instrument voor deze mensen om hun kansen in de maatschappij beter te benutten en hun zelfredzaamheid te vergroten. Denk hierbij aan het vinden van een passende baan bijvoorbeeld, maar ook aan andere zaken zoals het zelfstandig bezoeken van de huisarts of het kunnen begeleiden van schoolgaande kinderen.