Ingezonden persbericht


Anticiperen op de "lesurenpolitie":

Codename Future biedt scholen passende oplossing om te voldoen aan de 1040 uur norm.

Codename Future biedt scholen in het Voortgezet Onderwijs een passende oplossing voor hun problemen om te voldoen aan de norm van 1040 uur die het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap sinds kort verplicht heeft gesteld.

Dat gebeurt met het zogenaamde 1040 uur pakket: zelfstandig te verwerken lessen staan gereed om leerlingen op een zinvolle manier het verplichte aantal lesuren te laten halen. Codename Future koppelt de lessen aan actuele thema's . Op deze manier werken leerlingen aan vakoverstijgende, maar toch kerndoelgebonden lessen.

Veel scholen kunnen door het tekort aan docenten niet aan de 1040 uur norm voldoen. Bij ziekte of andere omstandigheden treedt er al gauw lesuitval op. Het opvullen daarvan levert dan vaak de nodige problemen op. Met het digitale lespakket dat Codename Future scholen aanbiedt, kunnen leerlingen zelf aan de slag. Het pakket is naast het opvangen van lesuitval ook goed in te zetten als het structureel opbouwen van een buffer van extra lesuren.

De mening van leerlingen:

Op dit moment legt Codename Future haar leerlingen (12-18 jaar) een stelling voor naar aanleiding van de problemen rondom de 1040 uur norm:

"Er is een les uitgevallen in je rooster. Je hebt alweer een paar tussenuren deze week. Moet er meer gedaan worden aan lesuitval volgens jou?"

De resultaten hiervan worden binnenkort bekend gemaakt.

Voor de redactie (