Ingezonden persbericht


CARLO VAN DAM VERZILVERD GP2 SERIES TEST OP PAUL RICARD

LE BEAUSSET, 30 OKTOBER 2007 - Op het circuit van Paul Ricard (Zuid-Frankrijk) heeft Carlo van Dam voor de eerste keer een GP2 Series bolide aan de tand gevoeld. De regerend kampioen van de ATS Formule 3 Cup kreeg, door het behalen van deze titel, de test aangeboden van de ATS organisatie. Van Dam greep deze test over ruim 85 geklokte ronden met beide handen aan. De rijder die in actie kwam voor het Spaanse BCN Competicion eindigde met zijn snelste tijd van 1:14.503 uiteindelijk op de zestiende plek van het 26 koppige deelnemersveld.

Onder ideale weersomstandigheden begon Van Dam aan zijn eendaagse test. Met gebruikte banden koos de Vlaardinger voor de eerste keer het asfalt. Nadat hij het fraaie HTTT-circuit van Bernie Ecclestone (High Tech Test Track) had verkend begon Van Dam met het neerzetten van snelle rondetijden. Hij werd op de lay-out van het '3D circuit' echter gehinderd door hevige overstuurproblemen. Daarna werd de eerste set nieuwe banden onder de 580 pk krachtige bolide gemonteerd. Van Dam zat goed in zijn ritme en wist zijn tijden telkens verder aan te scherpen. De 21-jarige coureur kroop hiermee steeds dichter richting de top 10 van het dagklassement.

Vlak voordat Van Dam na de lunchpauze opnieuw met nieuwe banden het asfalt opzocht werd de afstelling nog een keer aangepast, maar dit pakte niet helemaal naar wens uit. Hij werd te vroeg op nieuw schoeisel weggestuurd, waardoor de piek van de banden ruimschoots voor het einde van de dag was verdwenen. Van Dam zakte hierdoor tegen het sluiten van de markt terug in het klassement. Hij was wel een maatje te groot voor zijn Finse teamgenoot Henri Karjalainen die hij ruim 1,8 seconden achter zich hield.

CARLO VAN DAM: "Het was een superervaring. Nadat ik vorige week donderdag in hun werkplaats vlakbij Circuit de Catalunya een stoeltje had geschuimd, maakte ik vandaag mijn debuut in de GP2 Series. Toen ik voor de eerste keer de pitstraat uitreed, werd ik door de krachtige bolide gelijk als een katapult afgeschoten. Een heerlijk gevoel! Het team heeft diverse keren de set-up gewijzigd, maar dat pakte niet helmaal naar tevredenheid uit. We hadden de hele dag te maken met overstuurproblemen die we er niet uitkregen. Ik kreeg de test van de ATS organisatie en was gelimiteerd tot 200 kilometer. Ik wil Bertram Schäffer van ATS Formule 3 Cup organisatie nog bijzonder bedanken voor de gratis test. Ook wil ik de teambaas Enrique Scalabroni van BCN Competicion bedanken voor de prettige samenwerking. Volgende week zal ik in ieder geval weer in actie komen in een World Series Formule Renault 3.5 bolide bij Red Devil Team Comtec en daarna reis ik af naar Macau voor de Formule 3 races met HBR Motorsport. We zijn al druk bezig met volgend jaar om de volgende stap op de autosportladder te maken."

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Carlo van Dam's officiële website: www.carlovandam.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com).