Ingezonden persbericht


Promosalons bestaat 40 jaar

Oktober 2007

Promosalons, het promotienetwerk voor Franse vakbeurzen, bestaat dit jaar 40 jaar. In het leven geroepen in 1967, telt Promosalons vandaag de dag 150 medewerkers die in bijna 70 landen verspreid over alle continenten werken. Zij vertegenwoordigen de belangen van ongeveer 70 vakbeurzen in Frankrijk en zorgen er voor dat bezoekers en exposanten uit de hele wereld de Franse beurzen bezoeken of er aan deelnemen. Het Nederlandse kantoor, Promosalons Nederland, is gevestigd in Amsterdam en bestaat sinds 1969.

Promosalons is opgericht in 1967 door de Kamer van Koophandel en Fabrieken van Parijs, het Centre Français du Commerce Extérieur (Centrum voor Buitenlandse Handel) en de Fédération Française des Salons Spécialisés (Franse Federatie van Vakbeurzen) en is het enige wereldwijde promotienetwerk voor vakbeurzen. Vanaf de oorsprong is het aantal kantoren gestaag gegroeid tot bijna 70 op dit moment. De 150 medewerkers zijn veelal van lokale afkomst maar spreken allemaal Frans.

Promosalons behartigt anno 2007 actief de belangen van ongeveer 70 Franse vakbeurzen in allerlei verschillende sectoren: mode, industrie, transport, voedingsmiddelen, etcetera. De bekendste beurzen zijn o.a.: SIAL (voedingsmiddelen), Vinexpo (wijn/gedistilleerd), Prêt-à-Porter Paris (damesmode), Salon de la Lingerie (ondermode), Intermat (bouwmaterieel), Emballage (verpakkingssector), Paris Air Show (luchtvaart), Maison&Objet (woondecoratie), Silmo (optiek), Batimat (bouw), Equip'hotel (horeca), Europain (brood en banket), SIMA (landbouwmechanisatie/veehouderij), Pollutec (milieutechnologie) en Equip'auto (automotive). De Promosalons kantoren ontwerpen en realiseren voor deze beurzen promotiecampagnes (direct marketing, pers, advertenties, public relations, werving...), gericht op zowel bezoekers als exposanten.

Het Nederlandse kantoor van het netwerk, Promosalons Nederland, bestaat sinds 1969 en is gevestigd in Amsterdam. Nederlandse bezoekers en exposanten kunnen hier terecht met hun vragen over vakbeurzen in Frankrijk.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de websites http://www.promosalons.com/ (Promosalons netwerk) en http://www.promosalons.nl/ (Promosalons Nederland).