Gemeente Enschede

Hondenrenveld in het Van Heekpark succes

Het Van Heekpark is een openbaar park en voor iedereen toegankelijk. Enkele trouwe bezoekers van het park en hondenbezitters hebben aan de Commissie van Beheer over het G.J. van Heekpark gevraagd om mogelijkheden in het park te creëren om honden los te laten lopen en te laten spelen. In gezamenlijk overleg is de linker schaapsweide vervolgens door Stadsdeelbeheer `omgetoverd' tot een hondenrenveld. Het hondenrenveld ligt links van het toegangspad dat vanaf de Hengelosestraat het park in gaat. Het hondenrenveld wordt inmiddels intensief en tot volle tevredenheid van de hondenbezitters intensief gebruikt. De plek is voor de hondenbezitters in korte tijd uitgegroeid tot een echte ontmoetingsplaats.

Het park wordt dagelijks gebruikt door vele inwoners van Enschede om te sporten en te wandelen. Ook voor het uitlaten van de hond wordt het park veel gebruikt. Loslopende honden worden echter als hinderlijk of bedreigend ervaren. Om die reden geldt, net als in de rest van
Enschede, dat honden aangelijnd dienen te zijn. De Gemeente Enschede handhaaft het hondenbeleid actief en hondenbezitters die zich niet aan de regels houden, worden hierop aangesproken. En dat geldt evenzeer voor de hondenbezitters die met hun viervoeters het park bezoeken.

In de buurt van het honderenveld wordt ook een theeschenkerij gebouwd en zijn andere voorzieningen waardoor bezoekers daar in een uitstekende omgeving kunnen vertoeven.

31 oktober 2007