Netpresenter brengt SharePoint-content als beeldkrant en narrowcasting

31/10/2007 08:30



Netpresenter



Netpresenter brengt SharePoint-informatie als beeldkrant, screensaver en narrowcasting Informatie uit SharePoint onder de aandacht brengen via PC, kiosks en grote digitale schermen

Beek, 31 oktober 2007 - Netpresenter's (www.netpresenter.com) suite van enterprise software voor visuele communicatie, kan nu gebruik maken van informatie uit Microsoft SharePoint. Hiermee kunnen webmanagers actief SharePoint-informatie onder de aandacht brengen in de vorm van een interactieve screensaver, (desktop) presentatie of pop-up alarmbericht. De berichten kunnen op ieder soort scherm verschijnen, van PC-schermen tot kiosks en grote digitale schermen.

"In plaats van te wachten tot medewerkers een keer op het intranet kijken, kunnen webmanagers de hoofdpunten van het nieuws nu actief onder de aandacht van de medewerkers brengen. Via ieder beschikbaar scherm - of dit nu een PC-scherm, kiosk of een digitaal reclamebord is. Daarnaast kunnen ze hetzelfde kanaal gebruiken om alle medewerkers met een visuele waarschuwingsboodschap te bereiken wanneer zich een calamiteit voordoet," zegt Frank Hoen, directeur van Netpresenter. "Dit is echte cross media publishing, maar wel vanuit één bron: Microsoft SharePoint."

"SharePoint, Microsoft's portal-gebaseerde platform voor het organiseren van informatie binnen teams, wordt steeds meer de standaard voor bedrijfsinformatie, documenten en groupware applicaties. Hoewel het zeer belangrijk is dat organisaties zorgen dat al hun documenten, internet en intranetpagina's en andere informatie eenvoudig kan worden doorzocht, beheerd en bekeken, hoeven ze het daarbij niet te laten. Sommige informatie is te belangrijk om maar af wachten wie de informatie bekijkt en wie niet. Belangrijke informatie moet gewoon direct door alle medewerkers worden gezien. Met de combinatie van SharePoint en Netpresenter, kunnen organisaties hun medewerkers altijd en overal bereiken. Het biedt een aan SharePoint gekoppeld calamiteitenwaarschuwingssysteem, desktop beeldkrant, interactieve screensaver en narrowcastingoplossing in één."

De belangrijkste eigenschappen van de Netpresenter software met uitgebreide SharePoint-mogelijkheden zijn:
- Geïntegreerd calamiteitenwaarschuwingssysteem, desktop beeldkrant, interactieve screensaver en narrowcastingoplossing;
- Robuuste 350Kb Windows client-applicatie, die weinig bandbreedte vergt;
- Integreert met SharePoint via RSS/ XML feeds;

- ontwikkelt voor gebruikt op bedrijfsnetwerken;

- Maakt het mogelijk informatie alleen te laten zien aan een bepaalde groep, en om te plannen wanneer de informatie wordt getoond;
- Dezelfde software voor zowel desktop als narrowcasting, zodat de software eenvoudig te beheren is door de IT-afdeling.

Meer informatie over Netpresenter, is te vinden op de website: http://www.netpresenter.nl.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Persinformatie en fotografie bij dit bericht, is te vinden op de website: www.netpresenter.nl

Over SharePoint naar Netpresenter
Microsoft SharePoint is een portal-gebaseerd platform voor het organiseren van informatie binnen teams, zowel intern als extern. Dankzij de integratie met Microsoft Office en de flexibiliteit, wordt Microsoft SharePoint steeds meer de standaard voor corporate informatie, documenten en groupware-applicaties.

Op de PC desktop, biedt Netpresenter de volgende mogelijkheden met SharePoint-integratie:
- Interactieve PC-screensaver - wanneer een werkstation enkele minuten niet wordt gebruikt, verschijnt er een interactieve screensaver met de koppen van het SharePoint-nieuws. Brengt de nieuwskoppen onder de aandacht van de medewerkers zonder het werkproces te verstoren. Deze korte berichten bevatten tevens een hyperlink naar het volledige SharePoint-artikel of document, waardoor het aantal bezoekers aan bijvoorbeeld het intranet stijgt;
- Desktop Player - een multimediale slideshow van SharePoint-informatie, die handmatig door de gebruiker gestart kan worden of die automatisch verschijnt bij het opstarten van de computer;
- Desktop Alert - als er een calamiteit is, verschijnt op alle schermen een opvallend, zeer visueel alarmbericht. Dit kan begeleid worden door een gesproken alarmtekst of -geluid. Dit bericht kan niet worden gestopt door pop-up blockers.

Op grote schermen/ narrowcasting, biedt Netpresenter de volgende mogelijkheden met SharePoint-integratie:
- Narrowcasting Player - een dynamische slideshow van belangrijke SharePoint-informatie, meestal getoond op een breedbeeld scherm. Het is ook mogelijk videobeelden toe te voegen;
- Digital Signage Alert - als er een calamiteit is, verschijnt op alle schermen een opvallend, zeer visueel alarmbericht. Dit kan begeleid worden door een gesproken alarmtekst of -geluid.

Over Netpresenter
Netpresenter is een aanbieder van innovatieve communicatiesoftware waarmee de kennisoverdracht, interne communicatie en veiligheid binnen organisaties wordt verbeterd. Het productaanbod omvat narrowcasting-technologie, screensaver message-systemen, multimedia newsfeed-servers en emergency alert-systemen.

Meer dan 1 miljoen werknemers wereldwijd maken gebruik van de oplossingen van Netpresenter. Het bedrijf mag organisaties als Sony, Nokia, Jaguar, Schiphol Amsterdam Airport, Volkswagen, Ford, Pratt & Whitney, Unilever, US Navy, en politie- en overheidsinstellingen tot haar klantenkring rekenen.

Het hoofdkantoor van Netpresenter is gevestigd in Nederland, met kantoren in Engeland, Duitsland en de VS. Daarnaast heeft Netpresenter een uitgebreid wereldwijd netwerk van VAR's, resellers en distributeurs.

Meer informatie over Netpresenter, is te vinden op de website: www.netpresenter.nl





http://www.netpresenter.nl