Ingezonden persbericht


O'Neill kiest voor beveiligingsoplossing van Juniper Networks

Europees retailnetwerk van lifestylemerk optimaal beveiligd met beheeroplossing van Juniper Networks

Schiphol-Rijk, 31 oktober 2007 - Juniper Networks, Inc. (Nasdaq: JNPR) kondigt aan dat het vooraanstaande surf- en lifestylemerk O'Neill gebruik gaat maken van het Secure Services Gateway-beveiligingsplatform (SSG) en van NetScreen Security-Manager (NSM) van Juniper. De oplossingen beveiligen het groeiende netwerk van O'Neill-vestigingen in Europa. Met deze oplossingen kan het bedrijf veilig bedrijfskritische applicaties via het netwerk leveren en ervoor zorgen dat IT een toegevoegde waarde biedt aan de business. Het Europese hoofdkantoor van O'Neill is gevestigd in Nederland. Vanuit deze vestiging start de Europese uitrol van de nieuwe beveiligingsinfrastructuur. Later worden ook regio's buiten Europa betrokken, waarna O'Neill beschikt over een wereldwijde netwerkinfrastructuur met hoge prestaties.

Doordat O'Neill uitbreidingsplannen heeft, wil het bedrijf een infrastructuur die zorgt voor applicatiebeveiliging en communicatie zonder de snelheid en schaalbaarheid van het netwerk aan te tasten. Na een uitgebreide selectie koos O'Neill uiteindelijk voor de SSG-productreeks om een hoogwaardige infrastructuur te creëren, die zich uitstrekt van het hoofdkantoor tot alle Europese kantoren. De SSG-beveiligingsplatformen fungeren als firewall en bieden VPN-functionaliteit. Daarnaast beschermen ze ook het inkomende verkeer tegen wormen, spyware, trojans en malware. Dit gebeurt met verschillende opties in het Unified Threat Management, waaronder inbraakpreventie-, antivirus-, antispam- en webfilterfuncties.

"In vergelijking met andere beveiligingsoplossingen levert het SSG-beveiligingsplatform van Juniper Networks uitstekende prestaties en veiligheid en een snelle LAN/WAN-verbinding", zegt Peter Maljaars, Servicedeskmanager van O'Neill Europe. "De SSG-beveiligingsplatformen bieden veel soorten bescherming in één apparaat en zijn eenvoudig te configureren en te onderhouden. Hierdoor functioneren ze ook in winkels en kantoren waar geen IT-medewerkers aanwezig zijn. In combinatie met het gedeelde beheer van NSM zorgt Juniper Networks voor een beveiligingsoplossing die ons kostenefficiënt, veilig en snel laat werken."

O'Neill heeft het SSG 550-beveiligingsplatform van Juniper ingezet in het core-netwerk op het Europese hoofdkantoor. Ook heeft het bedrijf het SSG 140-platform in gebruik, voor standalone beveiliging op vestigingen. In de winkels zijn de SSG 5 en SSG 20 te vinden, wat resulteert in schaalbare, veilige toegang tot bedrijfskritische applicaties, e-mail, FTP-server en de webportal. Het is de eerste keer dat O'Neill een hoogwaardige beveiligingsoplossing gebruikt, bij vorige firewalls waren dezelfde prestaties onbetaalbaar geweest.

De firewall/IPsec VPN-omgeving van O'Neill wordt beheerd door NSM van Juniper Networks. Deze maakt gedeeld beheer over elk aspect van de firewall/VPN-infrastructuur mogelijk, inclusief configuratie, netwerkinstellingen en beveiligingsprotocollen. NSM zorgt er tevens voor dat O'Neill op verschillende niveaus kan beheren op basis van locatie, rol en expertise.

"Concurrentie en snelheid zijn belangrijke factoren in de retailbranche. Een goed werkende beveiligingsoplossing is daarom onontbeerlijk", zegt Gert-Jan Schenk, vicepresident Operations EMEA van Juniper Networks. "O'Neill legt met deze beveiligingsstrategie de basis voor verdere groei. De strategie is gebaseerd op beheerbaarheid, betrouwbaarheid en snelheid. Hierdoor stijgt de productiviteit en beschikken medewerkers over betrouwbare en veilige toegang."

###

Over Juniper Networks
Juniper Networks, Inc. loopt voorop in krachtige netwerktechnologie. Juniper biedt een netwerkinfrastructuur die zorgt voor een omgeving die acuut reageren combineert met betrouwbaarheid. Dit maakt de versnelde inzet van services en applicaties mogelijk via één enkel netwerk. Zodat bedrijven optimaal presteren.