Avantium gaat Flowrence(TM) systemen leveren aan Shell

31/10/2007 09:00



PR Newswire



AMSTERDAM, October 31 /PRNewswire/ -- Avantium heeft vandaag aangekondigd dat het een contract heeft afgesloten met CRI/Criterion Inc., onderdeel van Royal Dutch Shell, voor de verkoop en levering van meerdere Flowrence(TM) systemen.

CRI/Criterion, een katalysator technologie bedrijf dat onderdeel is van de Royal Dutch Shell groep, is een leverancier van katalysatoren en proces technologie aan de chemische industrie en raffinaderijen. Onder het nieuwe contract zal Avantium Flowrence(TM) systemen leveren aan CRI/Criterion om de research capaciteiten van Shell uit te breiden.

Tom van Aken, Chief Executive Officer van Avantium:" We zijn trots dat we onze gepatenteerde Flowrence(TM) technologie aan Shell gaan leveren. De verkoop van Flowrence(TM) systemen aan een wereldleidend oliebedrijf als Shell is een prachtig bewijs van de waarde van onze unieke high-throughput R? technologie. Deze technologie stelt onze klanten in staat om de productiviteit van hun onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten te vergroten."

Flowrence(TM) is een systeem dat door Avantium is ontwikkeld voor chemisch onderzoek en voor de ontwikkeling van katalysatoren. Het bestaat uit een flow-reactor systeem met 16 reactoren dat geschikt is voor een breed scala aan chemische reacties. De apparatuur stelt gebruikers in staat om een groot aantal katalytische materialen gelijktijdig te testen onder industriële proces condities, zoals hoge druk en hoge temperatuur.

Profiel Avantium

Avantium is een toonaangevend technologiebedrijf op het gebied van high-throughput R?, dat opereert in de energie, chemische en farmaceutische industrie. Het bedrijf gebruikt deze unieke en gepatenteerde technologie voor het ontwikkelen van producten en processen op het gebied van nieuwe generatie biobrandstoffen en bio-chemicaliën, en verbeterde kristalvormen van bestaande medicijnen. Avantium heeft de toegevoegde waarde en kracht van deze technologie bewezen door R? diensten te verlenen en apparatuur te leveren aan meer dan 70 bedrijven wereldwijd, waaronder 's werelds grootste olie, chemische en farmaceutische bedrijven. Avantium heeft circa 100 medewerkers in dienst; de activiteiten en het hoofdkantoor zijn gevestigd in Amsterdam.

Flowrence(TM)

Voor meer informatie over de Flowrence(TM) en foto's, zie: http://www.flowrence.com of http://www.avantium.com. Flowrence(TM) is een trademark van Avantium Technologies B.V.

Avantium corporate website: http://www.avantium.com

Other information

This release may contain certain forward-looking statements relating to the business, financial performance and results of Avantium and the industry in which it operates. These statements are based on its current plans, estimates and projections, as well as its expectations of external conditions and events. A number of important factors, and the inherent risks and uncertainties that such statements involve, could cause actual results or outcomes to differ materially from those expressed in any forward-looking statements.

In the event of any inconsistency between an English version and a Dutch version of this document, the English version will prevail over the Dutch version.
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: Citigate First Financial, José Tijsen / Claire Verhagen, Phone: +31-20-575-4010, Email: Jose.Tijssen@citigateff.nl / Claire.Verhagen@citigateff.nl