Ingezonden persbericht


Motiv en Imperva bieden gezamenlijk maximale applicatie- en databasebeveiliging

Infosecurity.nl (Utrecht), 31 oktober 2007 - ICT-dienstverlener Motiv versterkt zijn partnership met Imperva en heeft een exclusief partnership gesloten voor de levering van SecureSphere appliances van Imperva in Nederland. Door ruime ervaring op het gebied van database- en webbeveiliging is Motiv een partner voor als het echt veilig moet. Imperva biedt appliances voor maximale applicatie- en databasebeveiliging. Deze spelen in op zaken als nieuwe regelgeving voor creditcardtransacties via internet en toenemende elektronische dienstverlening vanuit de digitale overheid.

Elektronische dienstverlening door de overheid wordt steeds belangrijker. Volgens rijksrichtlijnen moeten de Nederlandse gemeenten eind 2007 hun dienstverlening voor 65% via internet aanbieden. Met deze nieuwe dienstverlening via internet neemt de vraag naar een optimale beveiliging van front- en backofficeprocessen sterk toe. Motiv heeft bij de Gemeente Leeuwarden de beveiliging van het Digitale Loket met behulp van Imperva-technologie ingevuld. "Met de beveiliging van Imperva is de Gemeente Leeuwarden uitstekend in staat om meer elektronische diensten via internet aan de burgers aan te bieden, zonder dat de beveiligingsrisico's toenemen", zegt Bouwe Rijpma, ICT-manager bij de Gemeente Leeuwarden.

Payment Creditcard Industry (PCI)
Door nieuwe regelgeving vanuit onder meer VISA, Eurocard, Mastercard en American Express is de vraag naar zeer hoogwaardige beveiliging van internetsites en financiële systemen sterk toegenomen. Zo schrijft de PCI-regelgeving voor dat passende maatregelen op het gebied van web- en databasebeveiliging moeten zijn getroffen. Motiv en Imperva spelen hierop in met concrete oplossingen die passen binnen de PCI-regelgeving.

# # #

Over Imperva
Imperva is leidend op het gebied van applicatiebeveiliging en compliance. Toonaangevende bedrijven en overheidsinstellingen vertrouwen op Imperva voor het beschermen tegen datadiefstal en -misbruik en het garanderen van data-integriteit.