Ingezonden persbericht


Radio Veronica-DJ Erwin Peters met luisteraar op Andes-expeditie van National Geographic Channel

Met overlevende van vliegtuigramp '72 terug naar de plek van de ramp

Volgende week maken luisteraars bij Radio Veronica kans op een plek in het team van de Andes-expeditie van National Geographic Channel. Radio Veronica-DJ Erwin Peters gaat samen met één van zijn luisteraars en met een overlevende van de vliegtuigramp in 1972 terug naar de plek des onheils.

In de week van 5 tot en met 9 november staat het programma 'Erwins AvontUren' met Radio Veronica-DJ Erwin Peters geheel in het teken van de Andes-expeditie die Erwin in februari 2008 met National Geographic Channel gaat maken. Om deze barre tocht mee te kunnen maken moeten luisteraars zich tot en met 9 november opgeven via radioveronica.nl. Vanaf 10 november gaat op National Geographic Channel de actie van start waarbij een kijker een plek kan verdienen om mee te gaan. Aanleiding is de nieuwe serie 'Trapped!' waarvan 'Alive in the Andes' de aftrap vormt op zondag 11 november om 22.00 uur op National Geographic Channel. Vliegtuigramp 1972
Op vrijdag 13 april 1972 stortte een vliegtuig neer in het besneeuwde Andes gebergte in Argentinië. Zestien man overleefden deze ramp en wisten door hun dode medepasagiers op te eten 72 dagen te overleven totdat uiteindelijk twee overlevenden de bewoonde wereld wisten te bereiken en een reddingsoperatie op gang te brengen. Uit onderzoek van Multiscope dat gisteren is verschenen blijkt dat 65 procent van de ondervraagden liever kiest voor de hongerdood in plaats van het opeten van hun medepassagiers als zij met een vliegtuig op een onbewoond eiland neerstorten.

Radio Veronica-DJ Erwin Peters: "Wat een uitdaging om mee te gaan naar een ruig gebied met zo'n geschiedenis! Het is een eer om die indrukwekkende plek te gaan bezoeken met een overlevende en met een Radio Veronica-luisteraar."

Initiatiefnemer Marcel van der Zee van National Geographic Channel: "Het is het indrukwekkendste overlevingsverhaal wat ik ken. In augustus ben ik naar Uruguay en Chili geweest en heb ik met overlevende Nando Parrado gesproken. Om nu op expeditie naar de plek van de crash te kunnen is voor mij van grote betekenis."

Erwins AvontUren
'Erwins AvontUren' met Erwin Peters is iedere werkdag te horen bij Radio Veronica tussen 19.00 en 22.00 uur.

Radio Veronica
Radio Veronica is het station met de beste 80's & 90's hits en dj's als Patrick Kicken, Rob van Someren, Ferry Maat, Bart van Leeuwen, Ben Liebrand, Erwin Peters, Peter Teekamp, Colin Banks, DJ Silverius, Silvan Stoet en DJ Sven. Radio Veronica is in heel Nederland via de ether, Digitenne, Astra satelliet, radioveronica.nl en kabel te ontvangen.

Radio Veronica is onderdeel van de Sky Radio Group.

Naarden, 31 oktober 2007