Ingezonden persbericht


AT&T GAAT EUROPESE INTERNET DATACENTERS UITBREIDEN

IN ANTWOORD OP GROEIENDE MARKTVRAAG

Onderneming vergroot datacenters in Amsterdam en Londen, en zet twee nieuwe vestigingen op in VS en Canada

Amsterdam, 31 oktober 2007- AT&T gaat zijn datacenters in Europa uitbreiden. De vestiging in Londen krijgt een derde meer vloeroppervlak, terwijl ook de Amsterdamse locatie extra ruimte krijgt.

De plannen zijn onderdeel van een initiatief van AT&T om zijn mondiale hostingactiviteiten uit te breiden, onder meer met nieuwe datacenters in New Jersey (VS) en Toronto (Canada). Met deze investeringen speelt de onderneming in op de wereldwijd toenemende vraag naar applicatiediensten, uitbestede hostingdiensten, geavanceerde monitoring, storage-hosting, co-locatie- en andere diensten.

De plannen zijn onderdeel van een meerjarig mondiaal investeringsprogramma in datacenters en infrastructurele voorzieningen ter waarde van 750 miljoen dollar en brengen het aantal Internet-datacenters van AT&T op 38, waarbij de totale vloeroppervlakte aan hostingruimte op bijna 200.000 vierkante meter komt.

Elders in de wereld heeft AT&T datacenters vergroot in Singapore en in de Amerikaanse steden Mesa (Arizona), Irvine (Californië) en Ashburn (Virginia). Het datacenter in Piscataway, New Jersey, dat afgelopen maand officieel zijn deuren opende, is het derde datacenter van AT&T dat klanten bedient in de regio New York City, samen met vestigingen in Manhattan en Secaucus (New Jersey). AT&T gaat aan het eind van dit jaar ook hostingservices verzorgen vanuit een nieuwe vestiging in Toronto, Canada.

De datacenters van AT&T ondersteunen een breed portfolio hostingoplossingen op basis van het mondiale netwerk van AT&T, met ongeëvenaarde performance en rijke functionaliteit. De datacenters onderscheiden zich door flexibele real-time aanpassing van IT-omgevingen, soepele beschikbaarstelling van applicaties aan de kantoren van de klant of andere datacenters, en krachtige beveiligingsvoorzieningen, zoals denial of service-preventie, gehoste firewalls, inbraakdetectie (IDS) en antivirus-opties, allemaal verankerd in het netwerk.

"We blijven investeren in voorzieningen om de dienstverlening aan onze klanten te optimaliseren en in te spelen op de hoge eisen die organisaties van elke omvang stellen aan hun uitbestede hosting- en applicatieservices," verklaart Tom Regent, general manager van AT&T EMEA. "De uitbreidingen van onze datacenters in Europa en elders in de wereld zijn gericht op de behoeften van bedrijven die bij ons aankloppen voor geïntegreerde hosting- en netwerkoplossingen, zodat ze de vrijheid krijgen om zich op hun kerntaken te concentreren."

AT&T ontwikkelde zijn expansieplannen in antwoord op de ongekend snel groeiende vraag naar zijn hosting- en applicatiebeheerservices. Met de nieuwe datacentercapaciteit kan AT&T de groei van de bestaande hostingdiensten opvangen en daarnaast ook bestaande en nieuwe klanten diensten met concrete meerwaarde aanbieden. AT&T levert zijn hostingklanten efficiency-verhogende technologieën, zoals servervirtualisatie, applicatieversnelling en gepatenteerde tools voor visuele monitoring, allemaal geïntegreerd in de netwerkservices van AT&T. Met deze en andere diensten levert AT&T een compleet scala gehoste oplossingen, variërend van monitoring en beheer van netwerkcomponenten tot en met ondersteuning van de hele applicatie-lifecycle. Daarnaast verzorgt AT&T remote monitoring en beheer van IT-infrastructuren op klantlocaties.

De afgelopen drie jaar noteerde AT&T tweecijferige groeipercentages voor zijn hostingbusiness. Die groei was ook de katalysator achter de acquisitie van ASP (application service provider) USi in 2006, als aanvulling op de bestaande outsourcingdiensten van AT&T en vormde een stap om een steviger positie te verwerven in de markt voor applicatiebeheer, met nieuwe diensten voor bedrijven van elke omvang.

AT&T behoort tot de topaanbieders van hostingservices. De nieuwe en vergrote datacenters zullen AT&T helpen om zich te manifesteren als toonaangevende partij in de mondiale markt voor hostingservices, die volgens onderzoeksbureau in waarde zal toenemen van 8,2 milard dollar in 2006 tot 16,3 miljard dollar in 20111.

"Het groeiende volume van Internet-georiënteerde content, digitale content en transacties, gecombineerd met de voortgaande trend naar datacenterconsolidatie, heeft de hostingindustrie de afgelopen jaren een geweldige impuls gegeven," stelt Melanie Posey van IDC. "Dit heeft geleid tot een fors grotere vraag naar oplossingen en technologieën voor performance-optimalisatie. Het resultaat is dat steeds meer bedrijven bij hostingproviders aankloppen om toegang te krijgen tot de flexibiliteit, service-functionaliteit en support om gehoste platforms te implementeren waarop ze hun website en applicatie-infrastructuur kunnen opschalen, en tegelijk de kosten kunnen beteugelen."

AT&T richt zijn datacenters in volgens normen die de stengste industriestandaarden overtreffen, onder meer met meervoudige actieve voedings- en koelingsdistributiepaden, redundante componenten en fouttolerante designs, om zo de hoogste performance en betrouwbaarheid te kunen verzekeren. Elk rack of servercabinet is uitgerust met redundante schakelingen van meerdere voedingscomponenten, die met het oog op ongestoorde werking worden ondersteund door backup-accu's en dieselgeneratoren. Chillers en waterpompen zorgen voor een consistente bedrijfsomgeving, waarbij luchtvochtigheid en temperaturen nauwkeurig worden bewaakt door sensoren. Beveiligingsmaatregelen zijn getroffen in de vorm van bewakingscamera's en een gesloten videocircuit, terwijl de toegang tot en rond het datacenter wordt geregeld met behulp van biometrische scanners.

AT&T ontwerpt en regelt zijn datacenteractiviteiten op basis van hoge redundantie en betrouwbaarheid, en wordt geaudit onder SAS 70 Type II.

###

Noot voor de redactie,