PvdA Rotterdam


PERSBERICHT

Rotterdam, 30 oktober 2007

PvdA: geschokt over situatie Warmtebedrijf

Businesscase Warmtebedrijf gebaseerd op onjuiste cijfers

Het Warmtebedrijf verkeert in de problemen. Gisteren is in de raadscommissie geconstateerd dat het bij de aanvang van dit project fout is gegaan en dat de risico's toen niet goed doordacht zijn.

Met veel bombarie presenteerde toenmalig wethouder Van Sluis in 2005 het plan voor het Warmtebedrijf. Nu blijkt dat de businesscase waarop het plan rustte was baseerde op onjuiste cijfers en aannames. Net als bij de Museumparkgarage blijken ook hier de kosten veel te laag ingeschat, om maar snel te kunnen starten. Shell heeft zich inmiddels teruggetrokken als hoofdleverancier van warmte, omdat het huiswerk niet goed gedaan was. De kosten blijken hoger te zijn en het tijdspad veel langer.

PvdA-raadslid Claus Verbrugge: "Onbegrijpelijk dat de businesscase die de toenmalige wethouder aan de gemeenteraad heeft gepresenteerd om een fiat te krijgen voor het Warmtebedrijf, zo ondoordacht was. Nu mag het huidige college andermaal de brokstukken opruimen."

Voor het behalen van de ambitieuze milieudoelstellingen van de gemeente Rotterdam is een doorstart van het Warmtebedrijf wenselijk.

Verbrugge: "Afgesproken is dat de wethouder rond de jaarwisseling met een nieuwe businesscase komt, met de goede cijfers. Op basis daarvan zullen we een besluit nemen over de doorstart. Wij hebben er vertrouwen in dat wethouder Harbers met een goed plan komt, gebaseerd op de juiste cijfers, en dat we na deze valse start alsnog een goed Warmtebedrijf van de grond krijgen."

Voor de redactie:

Meer informatie bij

Claus Verbrugge, 06-24745151

Monique Smits

Communicatie
PvdA-fractie Rotterdam

010-417 9368, 06-12 355 791

msmits@stadhuis.rotterdam.nl