Ingezonden persbericht


PERSBERICHT WIJK IN BEWEGING!

"De Jeugd van de Afrikaanderwijk komt in beweging voor haar eigen toekomst!"

Feyenoord on Tour op het Afrikaanderplein tijdens Wijk in Beweging!

Enkele dagen na de drukbezochte gezamenlijke opening van de Lekker Fit! Week als onderdeel van de Wijk In Beweging-week was het woensdagmiddag de beurt aan de populaire voetbalclub Feyenoord om de jeugd te vermaken en met elkaar te ervaren wat sport voor iedereen kan betekenen.

Eerder hadden wijkbewoners van jong tot oud al enkele spectaculaire en uitdagende activiteiten kunnen ervaren van een heus Talentenlap tot diverse fietsramps en schansen om midden op het plein te kunnen BMX-en met echte crossfietsen. Daarnaast werd er in de avonduren ook nog eens met ieder die zin had een leuke film bekeken in jongerengebouw Plein3 en werd er elders in de wijk gedebatteerd over de ontwikkeling van de Afrikaander wijk.

Maar op woensdagmiddag, een klein uurtje na afloop van de basisschool lessen kon het dan echt beginnen! Om 14.00 uur werd de Voetbalschool van Stichting Welzijn Feijenoord officieel geopend door Dagmar Oudshoorn, de voorzitter van de Deelgemeente Feijenoord. De voetbalschool staat voor meer dan de ontwikkeling van voetbaltalent, er wordt namelijk ook aandacht besteed aan de ontwikkeling op persoonlijk en sociaal gebied van de leden, zo worden zij onder andere begeleid tijdens het maken van hun huiswerk.

Speciaal voor de gelegenheid was ook de hulp ingeroepen van het grote Feyenoord. Ter ere van het 100jarig bestaan van de voetbalclub en de historische verbondenheid tussen de voetbalclub en de wijk (Feyenoord heeft in de beginperiode nog gebruik gemaakt van de faciliteiten aan het Afrikaanderplein) is er een speciale clinic gegeven door Ben Wijnstekers met "zijn" Feyenoord on Tour. Samen met zijn assistenten van Varkenoord, de jeugdopleiding van Feyenoord, heeft de jeugd onder proffesionele leiding kunnen trainen.

Aan het einde van de middag kwam een van Feyenoord bekenste spitsen uit de geschiedenis tevens langs op het plein om de activiteiten op een feestelijke manier af te sluiten. Op het speciaal voor de Wijk In Beweging-week ingerichte podium heeft Peter Houtman samen met Feyenoord mascotte Coentje van de juniorenclub de Kameraadjes en met de ondersteuning van Ben Wijnstekers voor alle aanwezigen een echte 100 jaar - Feyenoord - Quiz gepresenteerd waarbij enkele jonge fanatieke fans met mooie prijzen naar huis zijn gegaan.

De Wijk In Beweging-week duurt nog tot vrijdag 2 november en vanaf 9.00 zijn er voor diverse groepen allerlei activiteiten op en rondom het Afrikaanderplein. Kijk voor het programma op www.wijkinbeweging.nl


---

Wijk in Beweging is een initiatief van de Deelgemeente Feijenoord en Sociaal Platform Rotterdam.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Events in Motion Tycho van der Wiel, 0624870948
tycho@eventsinmotion.nl


---- --