Jan Laurijssen neemt afscheid van InBev Nederland met symposium


BREDA, 20071030 -- Op woensdag 31 oktober neemt Jan Laurijssen afscheid van InBev Nederland met een symposium over InBev en de horeca: `Tap, tafel, toog'. Jan heeft ruim 31 jaar voor InBev Nederland (Skol, Oranjeboom, Interbrew) gewerkt, waarvan het grootste gedeelte op de afdeling Public Relations.

Het symposium `Tap, tafel, toog' dat op 31 oktober plaatsvindt in de St. Antonius kathedraal in Breda is gericht op de horecabranche en op initiatief van Jan zelf georganiseerd om op gepaste wijze afscheid te nemen van de brouwerij waarvoor hij ruim 31 jaar heeft gewerkt. Aan het symposium wordt medewerking verleend door onder meer Peter van der Velden (burgemeester Breda), Jeu Claes (directeur Koninklijke Horeca Nederland), Jack Verhoek (directeur Centraal Brouwerij Kantoor), Laurens Meyer (horeca-ondernemer), Vic van Hattum (business consultant Horeca) en Erik van Deursen (directeur Horeca InBev Nederland).

Met zijn inzet voor niet alleen InBev Nederland, maar ook voor de gemeenschap in Breda, mag Jan beslist als `bekende Bredanaar' worden betiteld. Zo is Jan onder andere de geestelijk vader van de aan de brouwerij gelieerde Stichting Plant eens een Boompje welke ten doel heeft kansarmen in Breda en omgeving een steuntje in de rug te geven.
Daarnaast was en is hij bestuurlijk betrokken bij diverse organisaties.

Jan begon zijn carrière op 8 maart 1976 bij de toenmalige Skol brouwerijen NV als medewerker op de afdeling Public Relations. In 1982 maakte hij de overstap naar de afdeling Evenementen, waar grote evenementen als Parkpop, Rock Torhout, Acht van Chaam en en diverse grote paardensport evenementen werden voorbereid. In 1987 wordt Jan hoofd van de afdeling Public Relations en daarmee aanspreekpunt voor de vele in - en externe activiteiten, welke de maatschappelijke betrokkenheid van de brouwerij toonden. De perscontacten vormden daar een belangrijk onderdeel van.

In 2005 maakte Jan de overstap naar de afdeling Horeca als Customer Relations Manager. Directeur Horeca Erik van Deursen: "Jan is met zijn PR- en horeca-ervaring en uitgebreide netwerk van grote waarde is geweest voor InBev Nederland. Vanaf 1 november 2007 gaat Jan welverdiend genieten van zijn vroegpensioen. De directie van InBev Nederland is Jan erg dankbaar voor zijn enorme inzet en passie voor de brouwerij".





InBev Nederland