Veel activiteiten rond week van het luisterboek 2007


Lokale omroepen zenden luisterboek uit

GRAVE/AMSTERDAM/RIJSWIJK, 20071030 -- Van woensdag 31 tot en met zondag 11 november staat `de week van het luisterboek' weer op de kalender. Ook luisterwinkel www.lecticus.nl heeft in het kader daarvan een aantal speciale acties op touw gezet. Zo wordt o.a. door lokale omroepen op initiatief van Lecticus.nl een luisterboek uitgezonden, is via de webshop de film `Zwartboek' en `De gelukkige klas' als luisterversie beschikbaar en zijn er diverse hoorspelen exclusief via www.lecticus.nl te downloaden.

Lokale omroepen:
Alle lokale omroepen in Nederland hebben van www.lecticus.nl het luisterboek `Wulffers en de zaak van de . . . de karakter moord' ontvangen. Dit boek geschreven en voorgelezen door Dick van den Heuvel kunnen omroepen in zijn geheel of in delen uitzenden. Op die manier wil Lecticus.nl een breed publiek kennis laten maken met het fenomeen luisterboek. Heel wat lokale omroepen hebben ondertussen laten weten dit luisterboek in `De week van het luisterboek' uit te gaan zenden. Stem dus af op uw eigen lokale omroep en ontdek het plezier van het luisterboek.
Zwartboek:
De populaire Nederlandse film 'Zwartboek' kreeg een Gouden Film, een Platina Film en op het Nederlandse Filmfestival won de film drie Gouden Kalveren. Deze kaskraker is vanaf de `week van het luisterboek' exclusief als luisterversie via www.lecticus.nl (als download of op CD) beschikbaar. Op deze luisterversie hoort u de oorspronkelijke film en worden de scènes en gebeurtenissen waarbij niet gesproken wordt beschreven door Derek de Lint. Hierdoor is deze luisterversie van Zwartboek net zo spannend als de film zelf.
De gelukkige klas:
Het boek "De gelukkige Klas" van Theo Thijssen staat tot en met 16 november centraal in de campagne Nederland Leest. De HoorSpelFabriek maakte van de gedrukte uitgave onlangs een hoorspel. Op www.lecticus.nl kunt u bij de aankoop van een hoorspel deze versie van "De gelukkige klas" voor 4,95 euro bij bestellen. Op een vermakelijke manier brengt het hoorspel u samen met Fok, Louis en hun schoolkameraadjes terug in de sfeer van uw oude schooltijd.
Hoorspelen:
In de webshop www.lecticus.nl zijn tot na de week van het luisterboek exclusief een flink aantal hoorspelen van de Hoorspelfabriek te downloaden. Gezien de vele positieve reacties van Lecticus.nl bezoekers is het hoorspel nog steeds erg populair. Vandaar ook het besluit om een hoorspel te maken van "De gelukkige klas." Maar er zijn nog veel meer hoorspelen beschikbaar waarmee u de Week van het luisterboek zeker goed door gaat komen.
Gratis luisterboekenweekgeschenk:
Ook deze keer is er tijdens de `Week van het luisterboek' een luistergeschenk. Het luistergeschenk sluit aan bij het thema Oud & Nieuw. Oud wordt vertegenwoordigd door een speciaal uit het archief van Beeld & Geluid beschikbaar gestelde oudejaarsconference van Wim Kan. Nieuw wordt verzorgd door Vincent Bijlo. Hij heeft voor dit geschenk twee verhalen voor kinderen geschreven over Bink en Pip, die hij ook zelf voorleest. U ontvangt deze uitgave gratis als download bij uw bestelling op www.lecticus.nl .

Meer informatie over deze en andere activiteiten van Lecticus.nl is te vinden in de online luisterwinkel www.lecticus.nl. Daar vindt u ook een overzicht van de groeiende collectie luisterboeken.





Ingezonden persbericht