ContinuityCenter garandeert beschikbaarheid en beveiliging van data


Primaire bedrijfsprocessen en continuïteit gewaarborgd dankzij nieuwe geïntegreerde oplossing

NAARDEN, 20071031 -- Continuity Solutions lanceert vandaag tijdens de StorageExpo het ContinuityCenter, het eerste complete datacenter op ASP-basis dat in één pakket zowel server-, storage-, als netwerkdiensten biedt. ContinuityCenter is een volledig geïntegreerde oplossing waarmee grote, middelgrote en kleine organisaties de garantie hebben dat hun data en applicaties altijd optimaal beschermd en beschikbaar zijn. Continuity Solutions is ontstaan uit een samenwerking tussen I-Tech Consulting, specialist in virtual hosting, en storagespecialist IntelliStorage.

Afzonderlijke modules
ContinuityCenter is opgebouwd uit vier afzonderlijke modules, te weten SureVault, SureServer, FlexiVault en FlexiServer. SureVault en SureServer zijn enterprise oplossingen voor respectievelijk automatische back-up en restore, en applicatie beschikbaarheidsuitwijkdiensten.

FlexiVault en FlexiServer zijn bestemd voor middelgrote en kleine ondernemingen. FlexiVault biedt centrale back-up en restore van lokaal opgeslagen bestanden en met FlexiServer is het mogelijk een virtuele serveromgeving te bouwen. Deze kan ingezet worden als permanente en/of uitwijklocatie, maar ook als tijdelijke testomgeving.

Dankzij de FlexiVault en FlexiServer modules beschikt nu ook het MKB over een eenvoudige en betaalbare oplossing om de bedrijfscontinuïteit te garanderen. Beide modules zijn schaalbaar en kunnen online aangeschaft en geconfigureerd worden. Hiervoor is het niet nodig om een gekwalificeerde IT-specialist in huis te hebben.

Continuity Solutions biedt met ContinuityCenter als enige leverancier automatische failover waarbij de applicatieserver en ook de data direct beschikbaar is. Daardoor is het mogelijk om door te werken in de uitwijkomgeving.

Het ContinuityCenter is flexibel in gebruik. Zo is het mogelijk om zeer eenvoudig de capaciteit van de serveromgeving uit te breiden wanneer deze ontoereikend is. Tevens is het mogelijk om het ContinuityCenter tijdelijk in te zetten als test- en ontwikkelomgeving. Daarnaast kan ContinuityCenter als toevoeging op de bestaande storagesystemen dienen wanneer een tweede systeem bijvoorbeeld te kostbaar is.

Bedrijfscontinuïteit
Phillip Hyde, een van de oprichters van Continuity Solutions en Managing Director van IntelliStorage, verklaart waarom het ContinuityCenter juist nu belangrijk is: "Organisaties zijn in toenemende mate afhankelijk van ICT-voorzieningen. Het uitvallen van het primaire bedrijfsproces is voor hen een schrikbeeld. Vijf jaar geleden was het alleen aan grote ondernemingen voorbehouden om over bedrijfscontinuïteit te beschikken. Maar dankzij het ContinuityCenter kunnen organisaties van iedere grootte de bereikbaarheid en beschikbaarheid van informatie waarborgen."

Bart Veldhuis, medeoprichter van Continuity Solutions en CEO van I-Tech Consulting: "Virtualisatie is een trend. I-Tech Consulting speelde daar al op in met het eerste virtuele hostingplatform. Maar organisaties vragen om een volledige oplossing en dankzij de integratie met disaster recovery van IntelliStorage introduceren we nu deze nieuwe dienst. Klanten hebben een absoluut synergievoordeel door het hogere niveau van dienstverlening."

ContinuityCenter maakt gebruik van de IPStor®-technologie van FalconStor Software, specialist op het gebied van diskgebaseerde databeschermingsoplossingen.

Continuity Solutions is aanwezig op Storage Expo in Utrecht, van 31 oktober tot en met 1 november, stand 9C030.

-------------------

Over I-Tech Consulting
I-Tech (opgericht in 1999) levert sinds 2005 virtuele datacenter diensten aan Internet Service Providers (ISP's) en Application Service Providers (ASP's). De ervaring die I-Tech heeft opgedaan met infrastructuurontwerp en optimalisatie zet de onderneming nu in bij hun volledige virtuele infrastructuur, die gehost wordt vanuit twee datacenter in Nederland met AAA-classificatie. (KPN Datacenter op Schiphol-Airport en KPN DC2 in Amsterdam). Voor deze twee datacenters levert I-Tech `capaciteit op aanvraag' voor kritische hosting of disaster recovery voor bedrijfskritische applicaties.

I-Tech werd begin 2007 het eerste Nederlandse `VMware Authorized Hosting' center. Voor meer informatie over I-Tech bezoek www.i-tech.nl of neem contact met ons op via info@i-tech.nl of +31 (0)20-6008137.

Over IntelliStorage
IntelliStorage, opgericht in 2001, levert complete solutions, waarmee de complexiteit van dataopslag beheerd kan worden. Het zwaartepunt van de dienstverlening richt zich op unieke en specifieke opslag- en data management problematiek bij grote zakelijke klanten, het SME-segment en Internet-based bedrijven, zoals het rendabel maken van datamanagement, continue beschikbaarheid leveren, disaster recovery, storage consolidatie, gecentraliseerde backup/restore faciliteiten, content delivery en bjjdragen aan snelle uitbreiding. IntelliStorage heeft strategische partnerships met vooraanstaande leveranciers van infrastructurele storage producten. Zo biedt IntelliStorage haar klanten optimaal geïntegreerde oplossingen. Daarnaast optimaliseert IntelliStorage haar dienstverlening door de toepassing van een SLA-management methodiek. Dankzij deze aanpak kunnen bedrijven hun data en storage managementprocessen in hoge mate automatiseren, en wordt beschikbaarheid gegarandeerd. Het hoofdkantoor van IntelliStorage B.V. is gevestigd in Naarden. Daarnaast is het bedrijf actief in verschillende Europese landen. Voor meer informatie, bezoek www.intellistorage.com

Over Continuity Solutions
Continuity Solutions biedt met het ContinuityCenter één geïntegreerd pakket voor virtuele server en storagediensten, waarmee grote, middelgrote en kleine ondernemingen hun bedrijfskritische data kunnen beschermen en bedrijfscontinuïteit kunnen garanderen. ContinuityCenter is opgebouwd uit vier afzonderlijke modules, te weten SureVault, SureServer, FlexiVault en FlexiServer.

Continuity Solutions is ontstaan uit een joint-venture tussen IntelliStorage en I-Tech. Het kantoor van Continuity Solutions bevindt zich in Naarden. Voor meer informatie, bezoek www.continuitycenter.com.





Continuity Solutions