Digitale handtekening bij de Berliner Sparkasse


Wacom LCD Signature Tablet voor een betrouwbare oplossing

AMSTERDAM, 20071031 -- De Wacom LCD Signature Tablet STU-500 is speciaal ontwikkeld voor het plaatsen van digitale handtekeningen. De Duitse Berliner Sparkasse heeft de wereldprimeur om de nieuwe Wacom STU-500 op grote schaal in het bedrijfsproces op te nemen. Het Signature Tablet stelt klanten van de Berliner Sparkasse in staat hun bankdocumenten digitaal te tekenen in de wetenschap dat de transactie veilig is.

Vanaf december 2007 zullen alle 150 particuliere cliënten centra in de vestigingen van de Sparkasse worden voorzien van het nieuwe interface toestel. Wacom's STU-500 integreert een snoer- en batterijloze pen met een compact reflexief 5" TFT LCD display, gebruikmakend van Softpro's leidende handtekening softwareoplossing SignDoc. Terwijl zij hun handtekening plaatsen, kunnen klanten hun handtekening lezen op het tablet. Vanwege het ontwerp van het tablet, lijkt deze handeling op het schrijven op papier.

Met Wacom's STU-500 kunnen klanten van de Berliner Sparkasse alle mogelijke bankdocumenten ondertekenen. Op deze manier creëert de bank een papierloze werkwijze, met als gevolg dat er sneller en veiliger gewerkt kan worden hetgeen bijdraagt aan het comfort van de klant.

Wacom's STU-500 is geoptimaliseerd voor een betrouwbare handtekening herkenning. Tijdens het schijven op het display verzamelt de sensor biometrische informatie over de handtekening zoals tijd- en druksignalen. De geïntegreerde digitizer is in staat om 512 verschillende drukniveaus betrouwbaar en reproduceerbaar waar te nemen. De locatie van de digitizer wordt vastgelegd via XY coördinaten met een 2540 lpi leesresolutie. Het individuele drukprofiel, het schrijfritme en de schrijfsnelheid dragen ertoe bij dat het individuele karakter van de handtekening wordt vastgehouden. Het vastleggen van een handtekening op de STU-500 kan worden beschouwd als persoonlijk en uniek, nabootsen is vrijwel onmogelijk. Dankzij deze eigenschappen kan het tablet kwalitatief goede biometrische handtekening data leveren voor veilige en dynamische handtekening verificatie toepassingen.

Peter Sommer, Business Development Manager bij Wacom Europe GmbH zegt: "Toen wij ons prototype eerder dit jaar op de CeBIT tentoonstelling lieten zien, hebben we veel positieve reacties ontvangen uit de financiële wereld. Op het vooraanstaande Europese evenement voor zakelijke content management - DMS - werd de gezamenlijke ontwikkeling van Wacom en Softpro beloond met een innovatie award naar aanleiding van een grote bezoekers enquête die in september 2007 werd gehouden. We zijn blij dat we nu met Softpro onze eerste gezamenlijke klant kunnen presenteren voor deze oplossing."

Wacom's STU-500 is voornamelijk ontwikkeld voor zakelijke processen waarin documenten nog steeds worden geprint en persoonlijk worden getekend. Het tablet legt de authentieke handtekening vast op bijvoorbeeld interne documenten alsmede voor transacties bij kassa's, verkooppunten, incheckbalies of zelfbedieningterminals.
Door het papier te elimineren, ontstaan er substantiële kostenbesparingen. Op het zelfde moment gaan de processen sneller en worden ze veiliger.

Ralph Maute, Product Manager bij Softpro GmbH zegt: "Welke standaard je ook kiest, helderheid, contrast of snelheid van de display, Wacom heeft een product ontwikkeld dat aan alle verwachtingen voldoet. Wij zijn zeer verheugd met de vele reacties die wij uit de gehele wereld hebben gekregen om bij onze klanten het tablet te introduceren dat wij op de markt brengen als "SignPad". Klanten uit de financiële wereld roemen het nette ontwerp en de ergonomie. Softpro en Wacom Europe werken nu al verscheidene jaren samen. Wacom's STU-500 is een nieuw hoogtepunt in deze samenwerking en een fundamentele hoeksteen voor ons succes in de toekomst."

Joachim Wangnet, verantwoordelijk voor het project bij de Berliner Sparkasse is overtuigd over het Wacom tablet: "We hebben verschillende invoerapparaten getest, maar de Wacom STU-500 heeft ons overtuigd dat het plaatsen van een digitale ondertekening comfortabel kan zijn, en gelijktijdig robuust, veilig en kosten-effectief. Daarom hebben wij gekozen voor Wacom."

Technische details
Wacom's STU-500 beschikt over een compact reflexief 5" TFT LC display. Gebruikers tekenen rechtstreeks op het display met een snoer- en batterijloze pen - precies zoals zij gewend zijn op papier. Er kan op het display nog allerlei informatie worden toegevoegd, contractgegevens, bedragen, etc. terwijl hun klant tekent. Het 5'' screen display is breed genoeg (10 cm breed) voor lange handtekeningen.
Tekenen op de STU-500 is net zo makkelijk als schrijven op papier omdat je gelijk ziet wat je schrijft en het papier-achtige opppervlak. Het reflexieve display heeft een hoog contrast - zoals gewoon papier.

Door de eigenschappen, levert het tablet de hoogste kwaliteit biometrische schriftdata voor veilige en dynamische handschrift verificatie. Zijn robuuste omvang en het reflexieve display zonder backlight, is een garantie voor een lange levensduur en lage kosten. De verkregen data kan, zodra deze is verwerkt door de software van Wacom partners zoals Softpro, worden gebruikt voor het vaststellen van een betrouwbare handtekening authenticiteit. De snelheid van de datatransmissie - 200 pps - geeft een nauwkeurig biometrisch profiel dat ook op een later tijdstip kan worden geverifieerd.