Vogelaar in debat met buurtbewoners en prachwijk professionals


UTRECHT, 20071012 -- Op 31 oktober 2007 organiseren een aantal leden van de Partij van de Arbeid afdeling Utrecht het debat 'Groeten uit een Prachtwijk'. Minister Ella Vogelaar, wethouder Harrie Bosch, Reinder-Jan Spits van woningcoöperatie Portaal en andere professionals uit de Utrechtse prachtwijken gaan in debat met buurtbewoners. Vanaf 20.00 uur wordt er gedebateerd op het Vader Rijn college (Vaderrijndreef 9, Utrecht) in de wijk Overvecht. De debatleiding zal in handen zijn van Bart Engbers, de directeur van het Vader Rijn college.

Met de oproep 'vertel de waarheid, hoe prachtig is uw wijk?' worden bewoners van de Utrechtse prachtwijken opgeroepen om actief aan het debat deel te gaan nemen.

Het debat heeft betrekking op de doelstellingen en implementatie van de Utrechtse wijkactieplannen die onlangs zijn gepresenteerd. Het doel is om deze plannen te toetsen en te optimaliseren aan de hand van de inbreng van beleidsmakers, professionals zoals jongerenwerkers en docenten, maar vooral wijkbewoners. Met in het bijzonder de uitwerking van de vijf thema's: wonen, werken, leren en opgroeien, integreren en veiligheid. Stellingen kunnen worden aangedragen door zowel buurtbewoners als professionals.





PvdA - afdeling Utrecht