World Press Photo Fotowedstrijd `Context'


WAGENINGEN, 20071019 -- De eerste 3 weken van december zal in de Johannes de Doperkerk in Wageningen de World Press Photo expositie te zien zijn. In het kader van deze expositie organiseert stichting Cultuur in Wageningen een fotowedstrijd met als thema 'context'.

Een persfoto krijgt pas echt betekenis door de context ervan: de kop bij de foto, de achtergrond, de omgeving.... . Bij deze fotowedstrijd wordt de fotografie op een andere manier benaderd: wekelijks wordt er een tekst - een krantenkop - gepresenteerd, waar iedereen met foto's op kan reageren.

Niet de fotografische kwaliteit staat hierbij voorop, maar juist de benadering, de interpretatie van de tekst: "gebruik je mobiele telefoon, photoshop, ensceneer.... of misschien heb je al een passende foto..."

De krantenkoppen zijn gemaakt door Wageningse schrijvers: Wijnand Steemers, Marjan Verloop, Annie van Gansewinkel, Mieke van Hooft en Laurens van der Zee.

Iedereen kan meerdere foto's insturen. De teksten worden o.a. gepresenteerd op www.cultuurinwageningen.nl/wpp en in De stad Wageningen op 31 oktober, 7, 14, 21 en 28 november. De inzendingen zijn dagelijks op internet en in/op de Wageningse bibliotheek te zien.

Door de schrijver van de tekst en een professionele fotograaf worden de beste inzendingen gekozen. Op 12 december worden de winnende foto's gepresenteerd. Opsturen van de foto's kan tot 9 december via www.cultuurinwageningen.nl/wpp





Stichting Cultuur in Wageningen