TUNIX introduceert de TUNIX/Virtual Multiplier


Een innovatie op het gebied van betrouwbaarheid, beschikbaarheid en throughput

VEENENDAAL, 20071031 -- TUNIX introduceert op de Infosecuritybeurs 2007 de TUNIX/Virtual Multiplier; een innovatieve firewall gebaseerd op virtualisatie- en clusteringtechnologie. Hierdoor is het mogelijk het werk over meerdere machines te verdelen wat zorgt voor een aanzienlijke vergroting van de betrouwbaarheid, beschikbaarheid en throughput van de firewall.

Het begrip virtualisatie heeft de afgelopen tijd een enorme vlucht genomen. De gevaren van virtualisatie voor het netwerk zijn echter aanzienlijk. Naast de gevoeligheden van de Operation Systems en de daarop draaiende applicaties, kunnen er via de virtuele omgeving ook aanvallen uitgevoerd worden op de onderliggende systemen. TUNIX past met haar TUNIX/Virtual Multiplier virtualisatie- en clusteringtechnologie toe op een manier waarbij boven geschetste gevaren niet aanwezig zijn.

Door de toegepaste technologie is het mogelijk om het werk over meerdere machines te verdelen wat zorgt voor een aanzienlijke vergroting van de betrouwbaarheid, beschikbaarheid en throughput van de firewall. Wanneer er één hardware unit uitvalt worden de taken naadloos overgenomen door de resterende units en wanneer er meer capaciteit nodig is kunnen er zonder problemen units bijgeplaatst worden die direct de capaciteit en throughput vergroten.

In steeds meer organisaties is de beschikbaarheid van systemen een punt van zorg. Systemen zijn bedrijfskritisch en wanneer het systeem uitvalt heft dit vaak enorme gevolgen voor de bedrijfscontinuïteit. In de TUNIX/Virtual Multiplier zijn alle componenten redundant uitgevoerd: werkt een component niet naar behoren, zal deze direct overgenomen worden door een ander component. Hierdoor is de firewall nog betrouwbaarder en veiliger.

http://www.tunix.nl/