Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Woensdag 31 oktober, 20:00 uur, Lutherse Kerk:

Debat: "Monumenten: een lust of een last voor Haarlem?"

Zijn monumenten een lust of een last voor Haarlem? Die vraag staat centraal tijdens een debat dat woensdag 31 oktober vanaf 20:00 uur wordt gehouden in de Lutherse Kerk, Witte Herenstraat 22 in Haarlem. Aanleiding voor dit debat is het burgerinitiatief monumenten, dat door Marianne Rietvink bij de gemeenteraad is ingediend. Het debat wordt georganiseerd door de initiatiefnemers van dit burgerinitiatief en de PvdA Haarlem.

Tijdens het debat zal een forum van vijf deskundigen met elkaar en met de zaal in discussie gaan over het Haarlemse monumentenbeleid en de voorstellen uit het burgerinitiatief. Het forum bestaat uit Luigi Prins (projectontwikkelaar), Johannes van der Weijden (historische vereniging Haerlem), Jan Nieuwenburg (wethouder monumenten), Aad Oxenaar (voorzitter Welstand- en Monumenten Commissie) en Martien van Goor (architect, betrokken bij verschillende restauratieprojecten).

Onderwerpen die tijdens het debat aan de orde komen zijn:
* Dient het aantal gemeentelijke monumenten te worden uitgebreid?
* Moet de aparte afdeling monumentenzorg terugkeren binnen de gemeentelijke organisatie?
* Moet Haarlem zich specialiseren in middeleeuwse monumenten en minder in de zogenaamde jonge bouwkunst?
* En verdient Haarlem het nog wel om de vijfde monumentenstad van Nederland te zijn?

Iedereen met hart voor de stad wordt van harte uitgenodigd dit debat bij te wonen. Het begint woensdag 31 oktober om 20:00 uur en vindt plaats in de Lutherse Kerk, Witte Herenstraat 22 in Haarlem.

*** EINDE PERSBERICHT ***



Ingezonden persbericht