Gemeente Binnenmaas

Jongerensoos Puttershoek/ Maasdam

Eind vorig jaar heeft de gemeente Binnenmaas besloten om aan de slag te gaan met de realisatie van een accommodatie voor de jongeren uit Puttershoek en Maasdam. Op woensdag 31 oktober is er een informatiebijeenkomst over de voortgang van deze plannen voor omwonenden en belangstellenden.

In de afgelopen periode is in overleg gewerkt aan het opstellen van een plan van aanpak en een eisenpakket waaraan de soos zou moeten voldoen. In eerste instantie werd uitgegaan van een accommodatie van dezelfde omvang als jeugdsoos The Answer in Heinenoord. Omdat er echter in Maasdam en Puttershoek veel meer jongeren zijn die gebruik zouden kunnen gaan maken van de soos, is er nu toch voor gekozen een grotere neer te zetten.

Op de plek bij de ijsbaan en de scouting in Puttershoek moet nu een jeugdsoos van maximaal 108 m2 worden gerealiseerd. Deze jongerenaccommodatie wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Woningstichting De Maashoek. De Stichting Welzijn Binnenmaas hoopt de inrichtingskosten te kunnen bekostigen uit subsidies en sponsorgelden. Als ook de wettelijk verplichte ruimtelijke procedures naar wens verlopen, zou er in de zomer van 2008 begonnen kunnen worden met de daadwerkelijke bouw.

Informatiebijeenkomst

Op woensdag 31 oktober 2007 is er een informatiebijeenkomst over de bouw van de jongerensoos. Deze bijeenkomst is bedoeld voor omwonenden en andere belangstellenden. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en wordt gehouden het gebouw van de ijs- en skeelerclub aan de Sportlaan in Puttershoek. Wethouder E. Kooijman- de Heer zit de bijeenkomst voor. Ook zijn er vertegenwoordigers van de Stichting Welzijn Binnenmaas, die de soos gaat beheren en exploiteren, en Woningstichting De Maashoek aanwezig.

Wie de bijeenkomst wil bijwonen, wordt verzocht zich uiterlijk dinsdag 30 oktober a.s. aan te melden bij Ineke Giese van de gemeente Binnenmaas. Dat kan telefonisch: 078-6334556 of per e-mail: ineke.giese@binnenmaas.nl.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl