Gemeente Abcoude


Ondertekening overeenkomst cultuur met provincie Utrecht

Op woensdag 31 oktober 2007 ondertekenen de gedeputeerde van de provincie Utrecht en Jobke Vonk-Vedder, verantwoordelijk wethouder van de gemeente Abcoude, de overeenkomst Actieprogramma Cultuurbereik 2005-2008. Het programma is er op gericht, dat zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Abcoude participeren in kunst en cultuur.

De afgelopen maanden is de overeenkomst voorbereid met als onderdeel een concreet projectvoorstel. Doel van het project is om in goed overleg met alle betrokken partijen in het veld een meerjarige cultuurnota voor een samenhangend lokaal kunst- en cultuurbeleid voor te bereiden en op te stellen. Een ander onderdeel van het project is gericht op het gezamenlijk organiseren van een aantal (nieuwe) culturele activiteiten, zoals bijvoorbeeld het inrichten van een cultureel informatiepunt.

De provincie Utrecht ondersteunt de gemeente met advies, (mede-) financiering, kennis en deskundigheid. Deze deskundigheid komt onder andere van de cultuurmakelaar die dit najaar is aangesteld voor de regio Angstel, Vecht en Venen door de provincie Utrecht. Zij zal de gemeente helpen bij het aanjagen van culturele initiatieven en het versterken van cultuurparticipatie.

Een samenhangend kunst- en cultuurbeleid zal een bijdrage leveren aan de bevordering van de leefbaarheid en de sociale cohesie in de gemeente Abcoude. Cultuur heeft een ontmoetingsfunctie en zal daardoor inwoners meer kunnen betrekken bij hun dorp of gemeente. Kortom kunst en cultuur als bindmiddel.

De overeenkomst wordt ondertekend door gedeputeerde, Anneke Raven, namens de provincie Utrecht.