Gemeente Assen


Actueel

Feestelijk start baggeren en oeverinrichting Havenkanaal

30 oktober 2007

Op woensdag 31 oktober geeft wethouder Alex Langius het startsein voor de uitvoering van het grootschalige project ' Baggeren stedelijke watergangen en oeverinrichting Havenkanaal te Assen'. De gemeente is inmiddels begonnen met de laatste grote baggerwerkzaamheden in Assen. Verder ondergaan de oevers van het Havenkanaal een natuurvriendelijke metamorfose waardoor een totaal nieuw aanzicht ontstaat. Ook krijgt het gebied een impuls voor fiets- en watertoerisme.

De gemeente Assen voert dit najaar de laatste grootschalige baggerwerkzaamheden uit. Het gaat daarbij om werkzaamheden in de volgende wateren: een deel van Het Kanaal nabij De Vaart, Zuidersingel, Hertenkamp, Nijlandsloopje, Westerpark, Fokkersingel, Het Kanaal Cicero, De Vaart en Havenkanaal. De werkzaamheden vormen het laatste onderdeel van het grootscheepse onderhoud dat de gemeente Assen vanaf 2002 in haar binnenstedelijke wateren uitvoert.

Naast de baggerwerkzaamheden worden de oevers van het Havenkanaal aangepakt. Waar de oevers nog goed zijn blijven zij intact. Een ander deel wordt op een natuurvriendelijke wijze ingericht. Door de oeveraanpassingen krijgt Roeiclub ARC een jeugdwedstrijdbaan van 800 meter lengte. Ook komt er een verharde fietsverbinding op de kanaaldijk vanaf de Lonerbrug over het Afwateringskanaal naar de Van Doornestraat. Verder worden vissteigers en een trailerhelling aangelegd. De werkzaamheden vinden plaats vanaf de winter 2007/2008 tot in het najaar van 2008.

De feestelijke start is om 15.00 uur bij de roeivereniging ARC aan de Kanaaldijk te Assen.