Gemeente Den Haag

'Deftige pakkies' openen MADD-dagen in Den Haag

De Haagse wethouders Bert van Alphen en Marnix Norder lopen op woensdag 31 oktober mee in een modeshow van kledingwinkel Pakkie Deftig van de Kessler Stichting in winkelcentrum de Passage. Vanaf 16.30 uur lopen modellen van Earth Models, de Haagse wethouders en een groot aantal vrijwilligers over de catwalk in deftige pakkies om te laten zien dat alles mogelijk is met gebruikte kleding. De modeshow is de opening van de Haagse MADD-dagen.

MADD staat voor Make A Difference Day. Het gaat om een landelijk evenement waarmee aandacht wordt gevraagd voor vrijwilligerswerk, maar de activiteiten worden vooral lokaal georganiseerd. Ook in Den Haag zijn op vrijdag en zaterdag veel activiteiten, om inwoners enthousiast te maken voor vrijwilligerswerk. Met de modeshow van kledingwinkel Pakkie Deftig willen de wethouders het belang van vrijwilligerswerk benadrukken en zelf het goede voorbeeld geven. Het is tegelijk een oproep aan de stad om één of meer van de Haagse MADD-activiteiten te bezoeken.

In Pakkie Deftig verkopen dak- en thuislozen gebruikte kleding voor schappelijke prijzen in samenwerking met vrijwilligers. De winkel is gevestigd aan de Parallelweg 160 in Den Haag.

Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.hofnet.nl, de website van HOF.