Deelgemeente Charlois Rotterdam

Deelgemeentepagina 31 oktober 2007

In pdf (3,26 mb) en in tekst


* Besluiten dagelijks bestuur

* Aanvraag kapvergunning

* Raadstafel op 5 november

* Bezwarencommissie op 12 november

* Publiekszaken gesloten op 23 november vanaf 12.00 uur
* Zondagmiddagmuziek in de Open Hofkerk

* Buurtagenten houden spreekuur

* Winkelstrook Meyenhage vernieuwd

* Ga ns kijken bij turnvereniging Willen is Kunnen
* Doe mee aan de Cultuurprijs Charlois 2008!
* Weeklang feest voor vrijwilligers

---

Besluiten Dagelijks Bestuur

Besluiten die het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois neemt, kunnen ook anderen dan de direct belanghebbenden aangaan. De Algemene Wet Bestuursrecht en diverse andere wetten en verordeningen geven belanghebbenden de mogelijkheid om een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift in te dienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie.

Hier vindt u een opsomming van besluiten waarbij belangen van derden betrokken kunnen zijn.

Het dagelijks bestuur heeft in de afgelopen periode onderstaande besluiten genomen:

Algemene Plaatselijke Verordening:

Vergunning verleend:

1. aan Charlois Welzijn voor het plaatsen van een tent (4 x 8 m.) en gebruiken van een geluidsinstallatie nabij de speelgoeduitleencontainer op het Amelandseplein op donderdag 25 oktober 2007 van 19.00 uur tot 22.00 uur ten behoeve van een disco (besluit 23 oktober 2007).

Toestemming verleend:

1. aan de Vereniging van Eigenaars Winkelcentrum Zuidplein voor het plaatsen van twee tafels met stoelen en twee decoratieve boompjes voor de winkelpui van de firma Au Gôut Exclusif op zaterdag 10 november 2007 van 10.00 uur tot 17.00 uur in verband met het houden van een demonstratie Hummel schilderen (besluit 23 oktober 2007);

2. aan de Vereniging van Eigenaars Winkelcentrum Zuidplein voor het organiseren van voetbalclinics op het Zuidplein, locatie terras Arty op woensdag 24 en zaterdag 27 oktober 2007 van 13.00 uur tot 16.00 uur (besluit 23 oktober 2007);

3. aan Vrouwenvereniging Eunice voor het houden van een bazaar op zaterdag 10 november 2007 van 10.00 uur tot 13.00 uur in de kerkzaal van de kerk aan de Langenhorst 104 (besluit 23 oktober 2007).

Kapvergunningen:

1. voor het kandelaberen van twee populieren op het terrein van de Educatieve Tuin Albatroslaan nr. 10. De bomen moeten worden gekandelaberd omdat er regelmatig takken uitbreken. Zonder herplantplicht (besluit 25 oktober 2007);

2. voor het kappen van twee coniferen in de achtertuin Bouwmanstraat 24. De bomen staan klem tegen de gevel en kunnen daardoor in de toekomst mogelijk schade veroorzaken. Zonder herplantplicht (besluit 24 oktober 2007);

3. voor het kandelaberen van acht populieren en twee wilgen op het terrein van de educatieve tuin aan de Middelharnisstraat. De bomen moeten worden gekandelaberd omdat er regelmatig takken uitbreken. Zonder herplantplicht (besluit 25 oktober 2007).

Besluiten DCMR namens het dagelijks bestuur:

Vuurwerkbesluit:

1. toestemming verleend voor het afsteken van theatervuurwerk in Sport- en tentoonstellingscomplex Ahoy in de nacht van 20 op 21 oktober 2007 tussen 21.00 uur en 07.00 uur tijdens een dance feest in de IJsselhal;

2. toestemming verleend voor het afsteken van theatervuurwerk in Sport- en tentoonstellingscomplex Ahoy in de nacht van 27 op 28 oktober 2007 tussen 21.00 uur en 07.00 uur in de IJsselhal.

Besluiten hoofd sector Bouw- en Woningtoezicht Rotterdam namens het dagelijks bestuur:

Woningwet:

Vergunning verleend:


1. voor het samenvoegen van de woning op de eerste verdieping met de woning op de tweede en derde verdieping van het pand aan de Bas Jungeriusstraat 189 B en 198 C (besluit 15 oktober 2007).

Huisvestingswet/Huisvestingsverordening Rotterdam:

Vergunning verleend:


1. voor het splitsen van het eigendomsrecht van de panden Dordtselaan 163 t/m 171, Rijsoordstraat 6 t/m 16 (behalve huisnummer 14A) en 20 t/m 24 in appartementsrechten (besluit 18 oktober 2007).

Website

Deze besluiten worden ook gepubliceerd op de website van de deelgemeente: www.charlois.rotterdam.nl U vindt ze onder het menu Actueel - Bekendmakingen. U kunt daar ook de besluiten van eerder datum raadplegen (tot ca. 6 weken terug).

Bezwaar maken

Tegen bovengenoemde besluiten kunt u een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift indienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie. Dit dient te gebeuren binnen zes weken, gerekend vanaf de dag na bekendmaking van het besluit.

Nadere inlichtingen over het desbetreffend besluit, onder andere over de precieze datum van bekendmaking, kunt u verkrijgen bij het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11. Tel. 410 74 10. Daar kunt u tevens meer informatie krijgen over de wettelijke mogelijkheden tot indiening van een bezwaar/beroepschrift.

Voorlopige voorziening

Diegenen die van mening zijn dat de onmiddellijke uitvoering van een besluit niet dient plaats te hebben, kunnen -naast het indienen van een bezwaarschrift- een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Stuur een afschrift van het besluit waarvoor u een voorziening vraagt evenals een afschrift van het door u ingediende beroepschrift mee met uw verzoek.

Aanvraag kapvergunning

In het kader van art. 4.4.6 van de Algemene Plaatselijke Verordening maakt het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois bekend dat de volgende aanvragen voor een kapvergunning zijn ingediend:


1. voor het kappen van de volgende bomen staande nabij de Oldegaarde in de Herkingenbuurt. De bomen verkeren in slechte conditie. Het betreft:

- 1 esdoorn, 1 meelbes nabij ingang Oldegaarde 520;
- 2 meelbessen en 1 esdoorn nabij ingang Oldegaarde 548;
- 1 esdoorn nabij terras;

- 2 esdoorns aan de achterzijde van de nieuwbouw (Dirkslandstraat);
- 1 esdoorn aan de achterzijde van de nieuwbouw (Sommelsdijkstraat);
- 1 esdoorn en 1 meelbes bij pad;

Bovenstaande aanvraag ligt tot en met woensdag 14 november 2007 ter inzage ter secretarie van de deelgemeente Charlois, Boerhaavestraat 11 (Afdeling Centrale Ondersteuning Wijkzaken).

Raadstafel op 5 november

Op maandagavond 5 november aanstaande houdt de Charloise deelraad een raadstafel in de Waalhavenzaal (souterrain) van de secretarie van de deelgemeente Charlois, Boerhaavestraat 11. Aanvang 19.30 uur.

Op de agenda staan de concept-Najaarsnota 2007 en de concept-Begroting
2008.

Voor beide geldt dat Dick Lockhorst, als portefeuillehouder Financiën, een korte toelichting geeft. Daarna kunnen de raadsleden toelichtende vragen stellen aan het volledige dagelijks bestuur en de deelgemeentesecretaris.

De inhoudelijke behandeling van de Najaarsnota en de Begroting 2008 staan volgende week maandag op de agenda van de deelraadsvergadering.

Zowel de najaarsnota als de Begroting kunt u downloaden via de website van de deelgemeente www.charlois.rotterdam.nl via het menu politiek bestuursinformatie.

Natuurlijk bent u van harte welkom tijdens deze raadstafel. Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met de griffie van de deelraad Charlois, tel. 010 410 74 43.

Bezwarencommissie op 12 november

De Bezwarencommissie van de deelgemeente Charlois vergadert op maandag
12 november aanstaande. De vergadering wordt gehouden in de Waalhavenzaal in het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11 en begint om 10.00 uur

Agenda:


1. 10.00 uur Voorbespreking.


2. 10.30 uur Behandeling van het bezwaarschrift van de directeur van Stichting Cleo-Patria gericht tegen de gedeeltelijke afwijzing van de subsidie 2007 t.b.v. activiteiten van de
vrouwenstudio;


3. 11.00 uur Behandeling van het bezwaarschrift van de directeur TOS Charlois gericht tegen de subsidievaststelling 2006;


4. 11.30 uur Beraadslaging van het bezwaarschrift M. Bontebal inzake dwangsom Slotboomstraat 22;


5. 12.00 uur Beraadslagingen agendapunt 3 en 4.

Met uitzondering van de agendapunten 1, 4 en 5 is de hoorzitting openbaar.

De stukken die op deze agenda betrekking hebben zijn voor belanghebbenden ter inzage. U dient daarvoor een afspraak te maken met dhr. T. Revet, tel. (010) 410 74 82. Wanneer u de stukken komt inzien, dient u uw legitimatiebewijs mee te nemen.


---

Publiekszaken gesloten op 23 november vanaf 12.00 uur

De afdeling Publiekszaken van de deelgemeente Charlois is op vrijdagmiddag 23 november vanaf 12.00 uur gesloten. Dat geldt ook voor alle Publieksbalies van de Stadswinkels en de andere deelgemeenten.

Deze sluiting heeft alles te maken met de voorbereidingen op invoering van het Burger Service Nummer. Hiervoor moet het computersysteem voor de Gemeentelijke Basisadministratie worden aangepast. Daarom kunnen die middag klanten niet worden geholpen.

Onze excuses voor het ongemak

Zondagmiddagmuziek in de Open Hofkerk

Op 4 november om 15.00 uur zingt de Maria Magdalena Cantorij uit Goes in de Open Hofkerk, Middelharnisstraat 153 in Pendrecht, met Kees van Eersel aan het orgel.

Het programma vermeldt werken, gespeeld en gezongen, van Dietrich Buxtehude, Christian Geist, Henry Purcell, Maurice Greene, Felix Mendelsshon-Bartholdy, Samuel Sebastian Wesley en John Ireland.

Kees van Eersel (geb.1944, Vlaardingen) ontving in de zestiger jaren een breed geschakeerde vakopleiding aan de conservatoria van Rotterdam (hoofdvak orgel en piano, bijvakken koordirectie, compositie, zang en viool) en Kerkmuziek in Utrecht.

Na zijn benoeming tot cantor-organist van de Grote of Maria Magdalenakerk te Goes in 1974 richtte hij de Maria Magdalenacantorij op die tot taak heeft de diverse soorten diensten op te luisteren. Het repertoire bestaat uit motetten, missen, en cantica in diverse talen en uit verschillende tradities.

Er is een pauze waarin u koffie of thee kunt gebruiken en de musici kunt ontmoeten.

De toegang bedraagt 5,--, Rotterdampashouders 3,--.

Buurtagenten houden spreekuur

Vanaf vandaag houden buurtagenten van de wijken Oud-Charlois en Carnisse spreekuur in beide wijken.

Het spreekuur wordt op de volgende plekken gehoudem:
* Oud-Charlois: wijkgebouw Oud-Charlois, Clemenssstraat 111
* Carnisse, Bewonersorganisatie Carnisse, Carnisselaan 24.

De komende drie maanden kunt u iedere woensdagochtend van 10.30 uur tot 12.00 uur terecht om met de buurtagent te spreken. U kunt overigens tijdens het spreekuur geen aangifte doen.

Dit idee komt voort vanuit de vraag van de bewoners en de wens van de buurtagenten. Om de 'drempel' te verkleinen komt de politie de wijk in en hoeft de bewoner niet naar het bureau. Het bureau aan de Dorpsweg heeft namelijk geen openingstijden.

Het gaat in eerste instantie om een proef voor drie maanden. Na drie maanden wordt bekeken of het spreekuur voortgezet zal worden.

Winkelstrook Meyenhage vernieuwd

Met een druk op de knop van de afstandsbediening stelde dagelijks bestuurder Ed Goverde op dinsdag 23 oktober de nieuwe zonwering van de winkelstrook aan de Meyenhage in werking.

Hiermee werd gevierd dat de afgelopen periode de winkelstrook geheel is vernieuwd qua kleur en bereikbaarheid, dankzij aanpassing van het trottoir en de entreeplaten bij de ingangen. Hiervoor hebben ondernemers, deelgemeente, Gemeentewerken en Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam de handen ineen geslagen.

Hennie Verberne, voorzitter van Winkeliersvereniging Asterloplein en VvE Meyenhage/Schere en bestuurslid van de Ondernemers Organisatie Zuidwijk sprak bij de opening de hoop uit dat meer ondernemers, Verenigingen van Eigenaren en vastgoedbezitters het stokje zouden overnemen om Zuidwijk weer mooier en gezelliger te maken. Hij pleitte voor een verdere samenwerking van ondernemers in Zuidwijk, zodat er nog meer tot stand kan worden gebracht.

Ga ns kijken bij turnvereniging Willen is Kunnen

Deze maand vierde Turnvereniging Willen is Kunnen haar zeventigste verjaardag. Dit werd op zaterdag 13 oktober uitgebreid gevierd met een feestelijke dag voor jong en oud, waar velen een kijkje namen.

Deze dag heeft de club weer een aantal leden rijker gemaakt. Dit neemt niet weg dat nieuwe leden zich nog steeds kunnen aanmelden. Men kan altijd een kijkje komen nemen in de gymzaal aan de Corydastraat 41.

Op maandagavond zijn er combi-lessen, aerobics en conditietraining voor heren. Op woensdagochtend is er ritmische gymnastiek en woensdagavond zijn er gymnastieklessen voor meisjes en turnen voor dames. Donderdagavond is er jazzballet voor dames en steps. Tenslotte is er op zaterdagochtend gymnastiek voor peuters en traint de springploeg.

Iedereen kan bij WIK een gratis proefles volgen. Wilt u weten wat de lessen inhouden dan kunt u contact opnemen met het secretariaat (010-4281326) of gewoon bij de les komen kijken.

Doe mee aan de Cultuurprijs Charlois 2008!

Maak kans op 2.500 euro

Beeldend kunstenaar of danser?

Toneelspeler of dichter?

Actieve bewoner of jongerenwerker?

Woonachtig of actief in Charlois?

Iedereen met een kunstzinnig idee kan meedingen naar de Cultuurprijs Charlois 2007.

Doe mee en maak kans op 2.500 euro om uw idee uit te voeren!

Charlois is een deelgemeente met veel kunstenaars en creatieve bewoners. Er leven veel wensen en ideeën, maar soms ontbreekt het aan samenwerking, ruimte of geld. Deelgemeente Charlois wil daar verandering in brengen. Als u vóór 15 januari 2008 een kunst/cultuurplan indient maakt u kans op de Cultuurprijs Charlois
2008. U wint dan een bedrag van 2.500 euro om uw idee uit te voeren en de cultuurscout Charlois zal u daarbij helpen.

Kunst/cultuurplannen zijn er volop te bedenken, bijvoorbeeld het organiseren van een songfestival voor buurtbewoners, een poëzie-avond voor nieuwkomers, een opera voor en door wijkbewoners, een schilderworkshop in een school, of....

Graag wordt de jury verrast met uw originele kunst/cultuurplan!

Er is een professionele jury die de plannen zal beoordelen. Daarnaast is er ook een publieksprijs. De winnaar van deze prijs krijgt ook een bedrag van 2.500 euro en kan rekenen op steun van de cultuurscout. Bewoners van Charlois kunnen zelf, via briefkaart of e-mail, stemmen op het beste idee.

De winnaars van zowel de juryprijs als de publieksprijs worden bekendgemaakt tijdens een Kunstborrel in maart 2008.

Wie kunnen er meedoen?

* Iedereen die in deelgemeente Charlois woont en/of en een kunstzinnig idee heeft en dit in Charlois wil uitvoeren.

Waar moet het idee aan voldoen?

* Het idee moet in Charlois en in 2008 uitgevoerd worden.
* Er moet een actieve samenwerking zijn tussen één of meerdere kunstenaars en wijkbewoners

* Hierbij gaat de voorkeur uit naar een project waarbij bewoners met diverse culturele achtergronden bereikt worden.
* Het idee moet bijdragen aan het versterken van de uitstraling, vitaliteit en sociale contacten in de wijk of deelgemeente.

Wat moet u doen?

* Haal een inschrijfformulier op bij de bewonersorganisaties, club-en buurthuizen, wijkgebouwen, bibliotheken of download het formulier via internet www.charlois.rotterdam.nl en www.stichtingnrc.nl

* Schrijf uw idee uit op dit inschrijfformulier en voeg een begroting bij. (Alleen personen die het gehele formulier hebben ingevuld maken kans.)

* Stuur dit formulier samen met de begroting en eventuele fotos in een envelop vóór 15 januari 2008 naar de deelgemeente Charlois, t.a.v. de afdeling Communicatie, of e-mail het naar cultuurprijs@charlois.rotterdam.nl

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Cultuurscout Jolanda Copier, tel.nr. 010-203 02 81

Weeklang feest voor vrijwilligers

Van 28 november tot en met 7 december staat Rotterdam in het teken van vrijwilligerswerk. Met allerlei activiteiten en festiviteiten voor vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en andere Rotterdammers die in vrijwilligerswerk geïnteresseerd zijn. Kaarten aanvragen voor het Vrijwilligersfeest en vrijwilligers voordragen voor het Vrijwilligersontbijt of een zilveren inZ Vrijwilligersspeld kan tot en met 5 november 2007.

De officiële aftrap van inZ Vrijwilligersstad wordt gegeven door wethouder Kriens tijdens het Rotterdams Vrijwilligersontbijt op 29 november in de Burgerzaal van het stadhuis. Daarna ziin er onder het motto kenniZ de hele week colleges en workshops gegeven voor iedereen die met vrijwilligerswerk te maken heeft.

Verder kunnen belangstellenden bij vele vrijwilligersorganisaties een kijkje nemen. Een overzicht van deelnemers en de openingstijden kunt u binnenkort vinden op www.inz.nl.

De week wordt afgesloten met het Rotterdams Vrijwilligersfeest op 7 december in de Cruise Terminal.

Tijdens het Rotterdams Vrijwilligersfeest worden voor het eerst zilveren inZ Vrijwilligersspelden uitgereikt, bedoeld voor Rotterdamse vrijwilligers die zeer betrokken zijn bij één of meer vrijwilligersorganisaties, daaraan een aanzienlijke bijdrage leveren en een inspiratie zijn voor andere Rotterdammers.

Meer weten?

Wilt u meer weten over inZ Vrijwilligersstad of over de wijze van aanmelden/voordragen? Kijk dan op www.inz.nl/vrijwilligersstad of bel met inZ: 010 270 99 00.

Opgeven dat uw organisatie meedoet aan op viZite kan tot de start van inZ Vrijwilligersstad op 28 november. Voor de gastcolleges en workshops van kenniZ geldt vol=vol.