Gemeente Drechterland


31-10-2007
Prijsvraag: ontwerp een onderscheiding voor de vrijwilliger van het jaar

Kunstenaars naar de tekentafel

Dit jaar organiseert Drechterland voor het eerst de verkiezing van De Vrijwilliger van het jaar. Voor deze verkiezing nodigt het college lokale kunstenaars uit een ontwerp te maken van het beeldje of de onderscheiding.

Het winnende ontwerp wordt uitgereikt aan de vrijwilliger van het jaar.

Wij vragen het volgende:

* u kunt in eerste instantie volstaan met het indienen van een âeenvoudigâ ontwerp c.q. idee. Dit houdt in dat het ontwerp of idee nog niet concreet hoeft te zijn uitgewerkt. Er is hier ook geen financiële vergoeding aan verbonden;

* het ontwerp mag maximaal 20cm breed en 30cm hoog zijn;
* de materiaalkeuze is vrij, maar het dient degelijk materiaal te zijn;

* de aanschafkosten c.q. waarde van het beeldje of onderscheiding mag niet hoger zijn dan ⬠200,-. Tevens moet het ontwerp iets uitstralen wat met het vrijwilligerswerk te maken heeft.
* op het ontwerp moet plaats zijn voor een opschrift. Het opschrift wordt in de vorm van een âkoperenâ plaatje in een later stadium bevestigd op het beeldje of de onderscheiding.

Beoordeling
Na de sluitingstermijn beoordeelt een comité de ontwerpen. Het comité bestaat uit twee vakambtenaren van de afdeling Welzijn en de wethouder Cultuur. Het comité wordt ondersteund door een medewerker van de afdeling Personeel en Bestuur. Er wordt een voorstel voor het winnende ontwerp opgesteld voor het college, waarop een beslissing volgt. De kunstenaar werkt vervolgens het winnende ontwerp uit.

Er worden minimaal vijf exemplaren vervaardigd voor de komende vijf verkiezingen van de vrijwilliger van het jaar. Het winnende ontwerp moet gereed zijn v??r de nieuwjaarsreceptie op 7 januari 2008. De nieuwjaarsreceptie is het moment waarop de vrijwilliger van het jaar bekend wordt gemaakt. Het college nodigt de kunstenaar uit om hierbij aanwezig te zijn.

U kunt uw ontwerp vóór 1 december 2007 opsturen naar de gemeente Drechterland, gericht aan Jacqueline Carpentier van de afdeling Personeel en Bestuur, Postbus 9, 1616 ZG Hoogkarspel. Uiterlijk 6 december 2007 worden de inzenders schriftelijk geïnformeerd over het gekozen ontwerp door het comité en het college.

Zie ook: www.drechterland.nl/vrijwilliger

---